szombat, december 09, 2006


Itt a tegnapról lemaradt kép. A muslica! Muslincának ejtjük, de 'n' nélkül írjuk. A muslincának élénkvörös szeme van, de ezt kevesen tudják. A muslinca repked céltalanul, gyümölcsöket szívogat, valamint a képen látható időtöltéssel szórakoztatja magát. A muslinca talán idegesít minket, amikor elrepül a szemünk előtt, de a muslinca nagyon jól érzi magát. A muslinca jó arc, a muslinca igénytelen.

BELFÖLD:
A patkányok kamu lejárati időt raktak a kajákra - mindenhova került, hús is, jó eséllyel vettünk a kamu lejárati idős kajákból. Egy egész társaság foglalkozott az újracsomagolással. Ugyanitt megnézhetjük, melyeket csomagolták újra. Felejtsük el a corny csokiszeletet, a bio feliratú termékeket és a wellness dzsemmeket.
EGYÉB:
Itt egy jó kis kép egy izlandi tóról, jó nagy, háttérképnek zsír.
Az internet igen jó eséllyel leghorrorisztikusabb, legbrutálisabb oldala az Ogrish.com, ami már évek óta üzemel. Célja, hogy megmutassa a hírek azon oldalát, amit nem látunk, vagyis pl. azt, hogy hogyan néznek ki a háborúk áldozatai- amilyen iszonyat brutális, annyi értelme tényleg van, hogy az ember nem csak a politikai lépegetéseket látja, hanem azt is, mit tesz ez a civil lakossággal. Nem akarok itt különösebben foglalkozni az oldallal, lényeg, hogy van. Mindenesetre most átalakult, új neve van, és pénzt csinálnak belőle, reklámokkal. Viszont most már korántsem csak a horrorbrutalitás marad, hanem pl. megnézhetjük videón, miért ne próbáljunk fáról szaltózni. Itt meg kóreai háború, dél-kóreaiak kivégzik az északiakat.

péntek, december 08, 2006

Nem tudok feltölteni képet sajnos, nem működik.

BELFÖLD:

Demszky vs. biciklisták - megállapodást kötöttek. Kérdés hogy Demszky igéreteiből mennyit tart meg, lehet full semmit, főleg mivel nincs benne semmi konkrétum (csak a 30km bicikliút 2007-ben, 30 kilóméter az vicc)

Árpádsávval mennek a halottgyalázók Puskás temetésére - undorító

K&H bank perkál a mentősöknek - ez így korrekt, a nagy pénzintézeteknek, cégeknek kötelességük tenni valamit a társadalomért. Az egyik építhetne csövesmenhelyeket, a másik biciklitárolót, a harmadik ösztöndíjat fizethetne a vakoknak, stb stb. Ha ilyen lenne a kapitalizmus, teljesen kiegyeznék vele.

Megszűnnek a vasútvonalak, drágul a cucc - és bár nem láttam még a saját szememmel, de nagyon úgy tűnik, az állítólagos, majd állítólag tévhit diákkedvezmény megszűntetés frankón megtörténik. Ha MÁV-on nincs, BKV-t meg nem használom, akkor minek is a diák?


KÜLFÖLD:

Jövő-flash - a világ 50 év múlva, pár mondatban

Tornádó Londonban - nem az a mindennapi esemény. Ott is túl meleg van az évszakhoz képest. Itt is, nincs is tél. Lehet tényleg globális felmelegedés van?

megkínzott foglyok perelik Rumsfeld-ot - aki azzal védekezik, hogy a külföldről ellopott szétkínzott foglyokra nem vonatkoznak az emberi jogok

csütörtök, december 07, 2006

Ezt teszik most az Antarktiszon a császárpingvinek: csapódnak bele a jeges vízbe, siklanak a vízben és halásznak. Pár hónap múlva lesz majd a vándorlós-fagyoskodók-egymáshoz bújós fázis, de most nagyon jól elvannak.
Ha már a pingvinek sem halászhatnak nyugodtan, mert oda is benyomultak az emberek, akkor mondhatjuk, hogy ideje megszűnnünk a Földről.

BELFÖLD:

Antifasiszta Liga fórum - Tegnap Népszabadságban válaszoltak a kérdésekre, ezek láthatók a link alatt. Krausz Tamás egyetemi tanár, és mint a válaszaiból is kiderül, erős összefüggést lát a kapitalizmus defektjei és a fasizmus megjelenésre között. Majd még kikérdezem, de úgy vélem, igaza lehet. Kérdéses, mennyit tud változtatni a társadalmon egy ilyen liga, de annyi biztos, hogy kezd nagyon megugrani a szélsőjobb, az antiszemitizmus és a korlátolt, középkori gondolkodás. Ez pedig senkinek sem jó. Aki nem érti mire gondolok, nézzen körül itt, itt, de akár még itt is.
Sci-fi hídúsztatás, és NÁLUNK! - (ez is az) - megépítették a dunai hidat ami nem kicsi, van rajta gyalogosátkelő, bringaút, és 2szer 2 sáv. Majd beúsztatták a helyére az egészet. Szép!
Konvergencia miatt lesz szívás, de azt nem lehet mondani, hogy nem haladunk. A gond csak az, hogy tízszer ilyen gyorsan is haladhatnánk.

Kormányzati negyed - vicces az írás

óriásnyelvű arcdenevér - 5 centis a kis lény, de másfélszer ekkora a nyelve! Képet sajnos nem találtam róla, nemrég fedezték fel.

KÜLFÖLD:

Ma kivételesen semmi érdemleges nem történt külföldön. Ettől függetlenük persze: ölik egymást az irakiak, tűnnek el a csecsenek, Guantanamo-ban cipőzik a rabokat, Fidzsin zajlik az állampuccs, lengyeleknél sorozatos botrányok, észak-kóreaiakat kínoznak halálra... De az is igaz, hogy Grönlandon kajakkal haladnak át a jeges vízen a helybéliek, hogy Tibetben gyönyörű hegyek mellett mászkálnak a kecskepásztorok, az Antartktiszon a császárpingvinek pedig nagyon is jól érzik magukat: ott nyár van, épp halat esznek amennyi beléjük fér.

szerda, december 06, 2006

Mi ez odakinn, Dark City? Hol a napsütés?
Amúgy ha valaki forintot akar váltani dollárra, azt most célszerű megtenni: 191-nél úgy tűnik megáll. Majd ha egyszer megint felmegy 300-ra, akkor másfélszer annyit ér a pénzünk.

BELFÖLD:

Kormányzati negyed - A dolog kissé átláthatatlan. Minden kormány akart csinálni, és most tényleg csinálnak. Állítólag spórolnak vele, mert olcsóbb egy lakatni a górékat, mint ahol most laknak. Én azért pártolom (és tudom, hogy ez nem érv), mert szívesen mászkálnék arra, nézném meg, milyen a hangulat, hiszen új városrész épül a közelben.

!!!!!
Schengen - 2008-tól szabadon mozoghatunk Európában, semmiféle határellenőrzés nem lesz, még személyi sem kell. Az ún. schengeni határok.
!!!!!

ismét felkavarodott az iszap - Tegnap a kettős állampolgárság szavazásra emlékezve ismét utcára vonult a beszűkült agyú koszos söpredék. Követelték a "politikai foglyok" (mármint akik autókat gyújtogattak, macskaköveket dobáltak) szabadon engedését. Véleményemet jól tükrözi:
"ellentétes irányban elhaladó autósok többsége szidta a kormányellenes tüntetőket, néhányan leköpték a rendőrségi sorfallal biztosított, vonuló embereket".
Cipőzés kell ide meg vascső, a szélsőjobb nem érdemel jobbat.

KÜLFÖLD:

egymás agyát ették a neandervölgyiek - hát igen, voltak nehéz idők. De még így is néha hiányzik az az idő, amikor a hatalmas, végtelen vadonban lehetett mászkálni, és az ember kurvára örült, ha mammuthúst sütögethetett a tűz mellett a spanokkal. Akkor még nem volt semmi abból, ami ma idegesít minket: ahol most vagyunk, hatalmas erdők voltak. Az egyetlen dolog, ami zavarhatott, az annak a lehetősége, hogy álmunkból felkelve észrevesszük, hogy egy farkas eszi az arcunkat.

!! holdbázis - a Hold sarkvidékére kutatóbázis épül a 2020-as években. Jó dolog az, lehet odamenni pár évre mondjuk szakácsnak, biztosan felejthetetlen élmény.

kedd, december 05, 2006

Koreai félsziget, éjszakai műholdkép. Északon csak a fővárosban van némi fény.
Képek az országból itt. A metróban szól a zene, többek között ez a szám, ami arról szól, hogy a Vezér mekkora zsír arc.

BELFÖLD:


Biciklis tüntetésnek volt értelme - Csütörtökön ugyanis Demszky tárgyal a Magyar Kerékpárosklubbal, megállapodást kötnek. Az zavar csak, hogy semmi konkrét nincs a megállapodásban. Emellett az EU pénzekért nem ő felelős, hanem az állam. De meglátjuk.

KÜLFÖLD:

Földönkívüli életet találtak - Beesett Kanadába egy meteorit, azon volt a cucc, ami régebbi, mint a Naprendszerünk. Ezek szerint van élet a világűrben.

hétfő, december 04, 2006


Mivel éjjel azt álmodtam, hogy Észak-Koreába utaztam (és jó volt), utánanéztem az országnak bővebben. Az emberek többnyire jó arcok, akiket ismertem legalábbis, mind azok voltak (nem tudom, északiak vagy déliek voltak, de ez olyan, mint a keletnémet és nyugatnémet). A képen látható megkattant, elmebeteg frizurás pszichopatának köszönhetően azonban mindenki félelemben él és nem mer szólni, mert elviszik, és kapja a Hostel (magyarul Motel) c. filmből ismert "kezelést"

BELFÖLD:

tovább keresik a fegyencet - komoly információgyűjtésbe kezdett a Rendőrség, és már tudják, hogy "tett korábban utalást arra, hogy nem érzi túl jól magát a büntetés-végrehajtási intézetben". Vagyis annyit már biztosan tudunk, hogy az illető érezte már jobban magát, mint ahogy a sitten.

Alágyújtottak egy csövesnek - Undorító patkányságnak tartom, hogy egy teljesen kiszolgáltatott emberre álmában rágyújták a matracot.

beindult a karácsonyi díszkivilágítás - jól is néz ki mikor az Andrássy-n biciklizek, mozis.

KÜLFÖLD:

Amcsi városban tilos a dohányzás - Persze, egészségtelen szokás, de az, hogy valakit nem hagynak rágyújtani utcán vagy parkban, az a jogaik megsértése, ugyanis csak maguknak ártanak. A "demokrácia hazájában" a dohányzásellenes kampány egyre fasisztább stílust vesz át. Pár éve a reptéri, tökéletesen elkülönített és jól szellőztetett dohányzószobát is bezárták.

Hugo Chávez továbbra is Venezuela elnöke - baloldali, Amerikától elhatárolódó pártja elég népszerűnek tűnik arrafelé. Hugo Chávez nagy arc, az ENSZ gyűlésen közölte, hogy bűz van, bűz, mert a Sátán köztünk van (Bush-ra utalt). "!El diablo es aqui!" - mondotta.

brit kamszakértők szerint a rózsaszín közvilágítás megnyugtat - így aztán kevesebb a bűncselekémny. Lehet hogy így van, de az is lehet, hogy megnövekednek a véletlenszerű, elmebeteg megkattanásos bűncselekmények, mint amikor valaki nem bírja tovább a kedves kis rózsaszín fényt, és pszichopata módra támad rá a szembejövő idegenre.