csütörtök, december 07, 2006

Ezt teszik most az Antarktiszon a császárpingvinek: csapódnak bele a jeges vízbe, siklanak a vízben és halásznak. Pár hónap múlva lesz majd a vándorlós-fagyoskodók-egymáshoz bújós fázis, de most nagyon jól elvannak.
Ha már a pingvinek sem halászhatnak nyugodtan, mert oda is benyomultak az emberek, akkor mondhatjuk, hogy ideje megszűnnünk a Földről.

BELFÖLD:

Antifasiszta Liga fórum - Tegnap Népszabadságban válaszoltak a kérdésekre, ezek láthatók a link alatt. Krausz Tamás egyetemi tanár, és mint a válaszaiból is kiderül, erős összefüggést lát a kapitalizmus defektjei és a fasizmus megjelenésre között. Majd még kikérdezem, de úgy vélem, igaza lehet. Kérdéses, mennyit tud változtatni a társadalmon egy ilyen liga, de annyi biztos, hogy kezd nagyon megugrani a szélsőjobb, az antiszemitizmus és a korlátolt, középkori gondolkodás. Ez pedig senkinek sem jó. Aki nem érti mire gondolok, nézzen körül itt, itt, de akár még itt is.
Sci-fi hídúsztatás, és NÁLUNK! - (ez is az) - megépítették a dunai hidat ami nem kicsi, van rajta gyalogosátkelő, bringaút, és 2szer 2 sáv. Majd beúsztatták a helyére az egészet. Szép!
Konvergencia miatt lesz szívás, de azt nem lehet mondani, hogy nem haladunk. A gond csak az, hogy tízszer ilyen gyorsan is haladhatnánk.

Kormányzati negyed - vicces az írás

óriásnyelvű arcdenevér - 5 centis a kis lény, de másfélszer ekkora a nyelve! Képet sajnos nem találtam róla, nemrég fedezték fel.

KÜLFÖLD:

Ma kivételesen semmi érdemleges nem történt külföldön. Ettől függetlenük persze: ölik egymást az irakiak, tűnnek el a csecsenek, Guantanamo-ban cipőzik a rabokat, Fidzsin zajlik az állampuccs, lengyeleknél sorozatos botrányok, észak-kóreaiakat kínoznak halálra... De az is igaz, hogy Grönlandon kajakkal haladnak át a jeges vízen a helybéliek, hogy Tibetben gyönyörű hegyek mellett mászkálnak a kecskepásztorok, az Antartktiszon a császárpingvinek pedig nagyon is jól érzik magukat: ott nyár van, épp halat esznek amennyi beléjük fér.