kedd, július 04, 2006

HÍREK:

Tévében verekedés lesz, UFC jellegű. Jó hogy egyre ismertebb. Olyan mint a box, vívás, karate, csak mindennek a maximuma: szabály kevés van, és a győztes az lesz, aki bármilyen utcai harcban is a győztes lenne. Nem mindenkinek, de akinek igen, annak nagyon ajánlom.
HVG

MDF a Wiw-en nyomul. Kampánycélra használják, pedig eredetileg nem arra van, de hát az sem nagyon illett bele a képbe, hogy a T-Mobile ezt is megveszi. Mindegy, szerencsére aki akar, lazán megteheti hogy szarik rá.
HVG

Gázárfizetéshez támogatást kaphatnak a fogyatékosok, nyugdíjasok és nagycsaládosok. Ez korántsem mindenki, akinek szüksége lenne támogatásra, de ez annyiban stimmel, hogy a pénzeket sem arra költik, amire kellene. Talán kis lépésenként mégis haladunk előre, remélem. Mindenesetre jobb egy olyan állam, ami segíti a rászorulókat, mint egy olyan, ahol szabad piac az egyetlen jelszó, és hullik az, akinek kevesebb a lehetősége vagy csak nincs elég bőr a képén.
Azt mondjuk fejlett társadalomban élünk és eltávolodtunk a majomtól, de ha mindenki csak a saját bőrét menti és szarik mindenki másra, abban nincs társadalom.
HVG

Állítólag a light cigaretta ártalmasabb mint a normál mert mélyebbre leszívják és többet szívnak belőle. Elfelejtik hozzátenni, hogy ez akkor van így, ha valaki most váltott, mert ha régóta light-ot szív, azt ugyanúgy teszi mint a normált.
HVG

A nagy madárinfluenza pánikban hazánkban élve darálták be a csirkéket, libákat. Ha van lelke a csirkének, ha nincs, ez mégiscsak gáz. A csirke ráadásul senkinek sem ártott, helyette lenne kit küldeni a darálóba.
Népszabadság
Délmagyarország

Hazaengednek jó pár folgyot Guantanamóról. Az extra-brutál középkori kínzósitt jó példája az amcsi képmutatásnak. Emberi jogok, szabadság, demokrácia...
Népszabadság

Mikor itt volt Bush, a BKV villamosokból kordont állított a Kossuth tér köré. Kapott érte 3,5 milliót. A cég hiánya tízmilliárdos évente, vagyis az odahajított egyforintossal szúrták ki a szemünket.
Index

A Bazilika előtt volt az egyik tehén, jégkrém formában, a pálcika a seggéből a Bazilika felé fordult. Index leírja hogy a vandálok lefújták/megrongálták és átrakták a Liberálisok Háza elé, meg hogy vallásháború indult stb.
Mivel tegnap ott voltam a Gödörnél, elmondhatom hogy is volt az: láttuk a tehéncipelőket a távolban, majd odajött a srác, és elmondta hogy őt zavarja ez a provokáció hogy a segge van a Bazilika felé fordítva, és hogy az onnan kijövőket ugyanúgy felháborította. Megkért minket, segítsünk átcipelni, mert kurva nehéz. Két haver ment is, én nem, mert nem éreztem azt a felháborodást amit ő, meg tudom érteni, de átérezni azt nem. Úgyhogy odavitték és ennyi. Ha valaki le is fújta, a nemtommilyen vandál csoport, azok nem az átcipelők voltak, hanem korábban valami gyökér tinibanda.
A "vallásháború" tehát röhejes túlzás, de hát cirkusz kell a népnek.
Index
Budapest.hu

Izrael tovább lő levegőből és tankokból. Hamász közölte, hogy innentől nem kapnak semmi infót a katonáról, hogy él-e vagy hal. Később hozzátette, hogy az Iszlám tiltja a túszok meggyilkolását. Szíria elzárkózik az egésztől.
IHT (angolul) (egy ténylegesen független és józan angol-nemzetközi lap)

Az este folyamán linkek jöhetnek. Holnap elutazom külföldre és csak egy idő után leszek majd. Hogy hova azt nem tolom fel a netre, de annyit elmondok, hogy olyan országba, akinek példáját jobb lenne követni, mint akiét most követjük.

LINKEK:

Műholdkép a földről télen. Szép.

Ráközelítés: tejúttól az növényi sejt atomjáig.

Játék, kommentár nélkül, viszont nem mindenkinek ajánlom.

Furcsa egy bűvésztrükk, de jópofa.

Leszedett játékokhoz krekk/kód.

hétfő, július 03, 2006

Most már van egy fénykép jobb oldalt, meg a lap alján egy óra.
Ezenkívül mostantól reggel inkább csak hírek, és a nap folyamán beleillesztem a linkeket is.


LINK:

Ijeszd meg a békát. 20 másodpercet megér.

Társaság a Szabadságjogokért, egy frankó civil szervezet, mely többek közt a rendőri túlkapások ellen próbálja védeni népünket. Nulla állami támogatással működik, és egyre erősebb, újabban sikeresen beperelte az Egészségügyi Minisztériumot(!).

A lenti óra kapcsán ma rájöttem, hogy órás képernyővédő kell. Giccsparádé van egy tonna, de találtam egy frankót, ami ingyenes.
HÍREK:

Drágul a benzin. Hipermarketek mellett olcsóbb lehet, mivel pl. az Auchan úgy árulja, hogy a környékén ne legyen olcsóbb benzin.
hvg gazdaság

A fogvatartott izraeli katona egy 19 éves tizedes. A Hamász 24 órás ultimátumot adott: elengedik a katonát, ha az izraeliek elengednek ezer palesztin foglyot és abbahagyják a támadást. Feltehetőleg ez nem fog megtörténni, ugyanis a "terroristák" követeléseinek nem szokás engedni. Holnap-holnapután kiderül, de több lehetőség is van:
- kiszabadítják a katonát
- további tárgyalások mégis
- kompromisszumos megoldás (pl. nem ezer hanem 9 fogoly elengedése)
- lefejezős megoldás
Utóbbit kétlem, csak van annyi esze a palesztin kormánynak hogy tudja, egy ilyet most nem lenne jó bejátszani, mikor épp el akarják fogadtatni kormányukat a világgal.
**
Másik forrásból kiderül, hogy a palesztinok voltaképpen az izraeli börtönökben fogvatartott 18 év alatti és női foglyokat akarják szabadon bocsáttatni, valamint időseket, betegeket. Izrael nagy erőkkel nyomul be, tankostul, így felmerül még egy lehetőség:
- a katona meghal/kiszabadul (politikai szempontból részletkérdés) de a pusztítás elég durva lesz addigra, és jó eséllyel folytatódik
Egyiptom kompromisszumot akar elősegíteni, de zavaró, hogy a Hamász nem egységes.
index
IHT (angolul)

vasárnap, július 02, 2006

HÍREK:

Nemsokára minden telefonfülkében lehet euróval fizetni.
HVG Tudomány

Izrael belelőtt a palesztin miniszterelnök irodájába (fenyegetésként, a miniszterelnök nem volt ott), válaszul a túszul ejtett izraeli katonára. Úgy tűnt, rendeződhet lassan a helyzet, hát most nem fog.
International Herald Tribune (angolul)

A Kendermag Egyesület nyílt levelet küldött Dávid Ibolyának, hogy tisztázza a parlamenti felszólalásában megfogalmazott állításait. Nincs mit ragozni az állításokon, csak a szokásos: összefogni, elfogni, büntetni, üldözni, kiírtani a drogost. Jó hogy van egy olyan civil szervezetünk, aminek még mindig van energiája, hogy folytassa a szélmalomharcot.
Kendermag.hu

LINKEK:

Játék: keressük meg a négylevelű lóheréket!

Beállítgatjuk, és megy a képkészítés. Balra fent a klikkelendő a beállításhoz.