szombat, október 21, 2006

BELFÖLD:

okt.23 - maradnak a parasztok a Kossuth téren, de kordonnal kerítik őket körbe (ők azt mondják ez olyan mint a vasfüggöny). 23.-án korabeli villamos közlekedik a 4-6-os vonalán, de utasok nélkül, biztos jól néz ki.
Képek a térről.

Dalai Láma tanácsa a magyarokhoz, 1956-tal kapcsolatban - rövid videó. A buddhizmus és a Dalai Láma soha senkinek sem ártott, szemben más vallásokkal.

És végül 2 írás ammit még nem olvastam el, de el fogok:

Debreczeni József újabb cikke Orbánról

beszélgetés 1956-ról GÖNCZ ÁRPÁDDAL, hazánk legemberibb politikusával. Jó egészséget Árpi bácsinak!

KÜLFÖLD:

Darwin összes művét feltolták a netre!

péntek, október 20, 2006

BELFÖLD:

tandíjtüntetésen 4 ezren voltak - nem valami sok, gondolom azért mert az eredetit elhalasztották, én pl. csak tegnap tudtam meg hogy aznap van

adatok 1956-ról - 3/4 töltény, 1/4 repesz általi halál

Marabu karikatúra ismét nagyon jó

haza lehet menni - takarodás van a Kossuth térről elfelé, 12 órájuk van, utána a rendőrök segítik ki őket.

KÜLFÖLD:

mégsem lesz hold-telep - Kiderült hogy nincs elég jég a Hold déli részén. Ez azért gáz, mert ha lenne, akkor onnan szednék a vizet egy űrállomáshoz.

csütörtök, október 19, 2006

BELFÖLD:

lincselés történelme - nagyon érdekes egy cikk- amúgy a lincselés a legundorítóbb dolog, amit egy agyatlan felbőszült tömeg meg tud tenni.

tandíjellenes tüntetés, ma - végül nem megyek ki, mert nem látom át egészen a helyzetet, és csak úgy falsra nem akarok hőzöngeni. Viszont fontos hogy van ilyen, mert figyelmezteti az államot, hogy óvatosan, mert ha rosszul dönt, lesz egy elégedetlen tömeg.

lelép Kuncze, oda az igazság! - Fél éven belül lemond, mert elege van a politikai humorhelyzetből. Kár. Emellett az SZDSZ is elég gyengus. Vagy megszűnik/beolvad a szocikhoz, vagy megújul.

leghamarabb egy év múlva schengeni határunk lesz - ez azért jó, mert Ausztria, Szlovákia és Szlovénia irányába szimplán átsétálunk, se személyi se semmi. Kinn lesz egy tábla hogy elhagytad az országot aztán annyi. Párkányba menet személyivel lehet most menni, ami lényegesen jobb mint az útlevél, de néha így is lassú.

KÜLFÖLD:

hivatalos kamujóslás - 2 külön fajjá alakul majd ki az emberiség 100 ezer év múlva, állítja a "szakértő". Általában az ilyen szarokat be se rakom ide, de ez kifejezetten szórakoztató.
H.G. Wells Időgép c. regényéből lopta az ötletet. Azt viszont érdemes elolvasni, nagyon jó kis könyv és elgondolkodtató. Csakhogy Wells azért gondolta hogy 2 külön faj lesz az emberekből, mert akkoriban nagyon elkülönültek a munkások és burzsujok, és azt hitte, genetikailag is elkülönülnek majd.

LINK:

nagyon szép fényképek

szerda, október 18, 2006

Kedves Olvasóim! Mint láthattátok, tegnap nem írtam végül, de most itt a mai duplaszám, új, átláthatóbb stílussal ezúttal . (Viszont sajnos elcsesztem a színeket, ez van, holnap jobb lesz.)

BELFÖLD:

Gyurcsány két gázos évet ígér - Legyen, de akkor tegyék rendbe azt a viccet, amiben élünk: a zombi egészségügyet, a füstös biciklisgyilkos fővárost, a beteges korrupciót, sorolhatnám...

fideszes '56 - Okt. 23.-án Orbán Astoriához hívja a népet (oda se megyek).

Nemzetközi Atomenergiai Ügynökség szerint tudnánk csinálni atombombát - és nagyon remélem, hogy soha nem fogunk beállni a pszichopata tömegmészáros országok egyre hosszabb sorába.

Olaszliszka - Sokan menekülnek a faluból, bosszútól tartva. Országos cigányszervezetek egyöntetűen elítélik a dolgot, és megfelelően súlyos büntetést kérnek a lincselőkre.

Kossuth tér képek - A tüntetés egy hónapja, 34 kép.

KÜLFÖLD:

díjnyertes mikroszkópképek! - vérszívó szúnyog, idegsejt.. kurva jók!

űr-tömegközlekedés folyamatban - London-Sydney 1 óra, űrrepülőgép, a Virgin Airlines légitársaság új verziója, Virgin Galactic indítja, remélik hogy 2009-től. Súlytalanság, Föld az űrből, minden ami kell egy évtizeden belül. Igaz, az első jegyek 40 millától, de gyermekeink már így utazhatnak fapadoson.

USA népessége tegnaptól 300 millás

tíz amerikai halt meg Irakban - És?! Hova szarjak? Bush 30 ezer iraki halottról beszélt, az emberjogi szervezetek 650 ezerről! Aki ezek után odamegy népet írtani amerikai zászlóval a kezében, az ne csodálkozzon, ha 30 méterre lesz a feje a testétől.

lehet hogy Észak-Kórea dob még egyet - Fullbolond keményvonalas kommunista társaság, csoda hogy van még ilyen. Történészek újra átélhetik a hírhedt Sztálin-para-feelinget, ha odamennek.

LINKEK:

Érdekes reklámok - különösen jó a kávégép és bankautomata oldalreklám, ott ül az arc benn, és a reklám egy álláskeresőt hírdet, hogy kéne valami jobb állás?

Debil partyfotók

Poénos, hangulatos kis játék, vörös színben végig

kedd, október 17, 2006

Attól tartok, ma reggel el kell halasszam az írást, mert rohanok és csak este jövök. Este meg nem biztos hogy írok de azért van rá esély! Ha igen, e dőltbetű helyén lesz a következő. Addigis:

LINKEK:

Indexnél egy ideig ez jött be az oldal helyett. Meg kell eztet nézni, jó poén!

hétfő, október 16, 2006

Visszaértem vidékről. Ez a 107. bejegyzésem.

BELFÖLD:

Hiába van trébe az ország, azért így is van annyira vonzó, hogy külföldi és hazai cégek ide ruházzanak be. Angyalföld és Újpest között új jachtkikötő épül (Fa Nándor viszi a fát), meg is állnak ott majd a hajók. Ez mind fejlődés, és pénz az országnak (+ valamennyi elfolyik a korrupció miatt, ez van).

Közéleti figurák felhívást adtak ki, hogy ugyan már szálljanak le a Kossuth térről arra a pár napra, hogy meg lehessen tartani az ünnepséget és ne égjünk már szarrá a külföldiek előtt. Aláírta többek közt nagyon jó arc etológia tanárom Csányi Vilmos, valamint Jancsó és Gálvölgyi is.

Összeszedték a leselejtezett de rendbehozott Magyar Népköztársaság harci kocsikat, filmgyárból a gépfegyvereket, és ment a megrendezett fegyveres ütközet. Majdnem olyan izgalmas mint a háború és senki sem marad ott.

Meglincseltek egy tanárt a lányai szeme láttára valami faluban (vagyis meghalt). Jó hidegrázó egy történet. Amúgy maga a falu sem okés, volt már hasonló sztori.

Újságban olvastam, és nem találtam linket: Nyugati pályaudvar parkolójában (Pódmaniczky és Körút közt, nem tudom pont melyik az) óriási irodaház épül 2008-ig. Az építők kötelesek igen nagy közparkot építeni, meg lesz sok kis étterem, bódé, hangulatos lehet (vagy csövestanya).