péntek, október 13, 2006

Mint kedves olvasóim láthatják, késtem a mai hírekkel. Ez azért van, mert holnap és holnapután nem leszek itt, hanem VIDÉKEN(!!!) leszek, tehát nem írok.

BELFÖLD:

Nem is vagyunk akkora trében? A grafikonok arról árulkodnak, hogy csúcstechnológiában nagyon ott vagyunk. (Máltán annyira nem.)

Antifasiszta liga alakult hazánkban, a szélsőjobbos megnyilvánulások ellen. Szélsőjobbosok ellen lehet hogy nem a tüntetés, tiltakozás a leghatékonyabb, hanem a benzin és a karó.

KÜLFÖLD:

Új egérfaj Cipruson!!! Végre megvan, nagyobb a szeme mint a többinek, és eddig nem ismerték. Azt hitték, kihalt, de nem, itt van! Halál jó fejnek néz ki.
Sajnos nem találtam több képet, csak ezt az egyet ami a cikkben van.

Angolok kis robotlegyekre gyúrnak, hogy ezekkel kutassák fel a romok alól pl. a földrengések áldozatait. Amcsik is szponzorálják, de ők robbantani akarnak velük.

Kiderült, mi az a fény az alagút végén (egyeseknél Jézus, de az a humor) feeling a halálközeli állapotban.
Amúgy Vizi E. Szilveszter mondta/írta hogy halálkor az emberben dopamin, vagyis boldogsághormon szabadul fel halálkor, tehát úgy is felfoghatjuk, hogy a halál a maximális boldogságérzet pillanata.
Van még Pravda?!

Hohó!!!
Drogok veszélyességi szintje táblázatban (angol cucc). De alacsony a kannabisz, de magas az alkohol és a dohány! Nagyon szép cucc.
"A tét nem kicsi: ha a tudomány szerint a dohány vagy az alkohol a közegészségügy szintjén jóval veszélyesebb a cannabisnál, akkor vajon mi a magyarázat arra, hogy az előbbiek forgalmazója a társadalom által megbecsült vendéglátó, míg az utóbbi terjesztője 14 éves börtönbüntetésre számíthat?"
"Sajnos hazánkban a drogpolitikai diskurzusok színvonala meg sem közelíti ezt a szintet. Alkotmánybíróságunk például - minden szakmai konzultáció nélkül - olyan elképesztően pongyola érveléssel hozott határozatot ebben a témakörben, hogy attól mind a jogbölcselők, mind az addiktológusok hátán égnek állt a szőr."
El kell olvasni. Minden reményünk (mindenesetre elég sok) a TASZ.

EZENKÍVÜL:

Ma van péntek 13.-a, még egy óráig. Ennek tudható be, hogy szarul keltem, álmos voltam, unalmas volt az óra, valamint hogy O.V. még mindig él.

csütörtök, október 12, 2006

BELFÖLD:

Szép kis grafikonok a pártok népszerűségéről.

Dávid Ibolya parasztnak tartja, ha okt.23 és nov.4 között is megy a politikai humorizálás.
Fidesz nemkívánatosnak tartja Dávid Ibolyát.

Tegnap délután ki ezzel, ki azzal foglalatoskodott. Ám van, akinek az jön be, ha ráizzad a tömeg, ha csípi a hugyszag az orrát, és eközben fegyveres forradalomról szóló debilfasiszta beszédeket hallgat, avagy: élet a téren.

"Öregedő tájon élünk, a korosodó - nem jelentéktelen részben agyonbagózott-szétivott küllemű - lakosság többségének halvány gőze sincs, meddig lágy és honnan keményedik a drog. Fogalmuk sem lehet, hogy egy marihuánás cigarettára rápöffentő kamaszt veszélyes drogosnak tekinteni olyan, mintha a heti szelvényével a totózóba elkocogó bácsit pszichotikus játékfüggőnek állítjuk be."
Nagyon szép, profi cikk a razziákról, a motozásról és hogy miért szarik rá a nép.

KÜLFÖLD:

Bush közölte, nem akar háborúzni Észak-Koreaával. Miért is akarna, nem tud tőlük lehúzni semmit, viszont ellenállnának.
Közben amúgy egyre többen állítják, hogy nem érzékeltek semmilyen rádióaktivitást, vagyis lehet, hogy kamuztak az észak-kóreaiak?

Manhattanben egy vitorlázó repülőgép beleszállt egy lakóházba, a Central Park közelében. Nem terrorista akció, csak simán hiba, elfogyott a benzin vagy ilyesmi. Nem halt meg senki (kivéve, természetesen, a helikopter utasait). Oltják a tüzet. Azért az M-16-osok előrekerültek, a biztonság kedvéért. Képett itt és itt.

Londont ellepték a mutáns óriáspatkányok, immunisak a méregre, nem félnek az embertől és terjesztik a pestist.
"...eljő tán a nap, amikor a pestis, az emberek szerencsétlenségére és okulására, felébreszti majd patkányait, és elküldi őket, hogy egy boldog városban leljék halálukat." - Albert Camus: A Pestis

szerda, október 11, 2006

BELFÖLD:

Index oldala számolja, épp hányan vannak a Kossuth téren. FULL kamu, de vicces.
Keddi képek a térről.

Okt. 23.-ai '56-os megemlékezéseken nem vesz részt a Fidesz, amikor Gyurcsány beszél. Nagy patkány egy társaság ez a Fidesz, hogy a saját felforgató populista hatalomvágyukat kiterjesztik a nemzeti megemlékezés napjára.
Rengeteg külföldi is jönne az ünnepségre, és többek közt a Parlamentnél lenne mindenféle cucc, amire szükség van a térre. Fertőtleníteni is kellene előtte. Tüntetők nem hiszem hogy lépnének, sok lenne azt kívánni tőlük, hogy megértsék, hogy ez egy nemzeti ünnep és ugyan hagyjanak már ki egy hetet az adrenalindömpingből.

KÜLFÖLD:

Érdekes, rövid cikk arról, miért van gázban Afrika. Ám érdemes megnézni ezt, nemrég akartam felrakni linkben: a Közel-Kelet nagy birodalmainak változása, kis mozifilm, halál jó.
Röviden azért van vége Afrikának, mert nem modernizálódtak mint mi, hanem jól elvoltak a többnyire primkó élettel (ami amúgy hangulatos lehetett). Aztán európaiak elvitték a felét rabszolgának, meg rájuk kényszerítették uralmukat. Az említett kis filmen látszik, hogy Afrika nemzeti határai olyanok, ahogy az európaiak épp benyomultak, vagyis közük nincs a népek határaihoz, akkor ugyanis úgy lenne széttagolva sok kis részre mint Európa. Végül az európaiak leléptek, és otthagyták őket a szarban, ez történt. Kb. mint ami Irakkal lesz haza amcsik lelépnek. Jöttünk, elbasztunk, otthagytunk.

Észak-Korea keményít.

Olasz TV-műsor 50 parlamenti tagról teljes biztonsággal állíthatja, hogy jó részük kannabiszt vagy kokaint fogyaszt. Vicces az eljárás ahogy ezt megtudták, és maga a tény is. Nálunk is van esély valami hasonlóra, sőt arra is, hogy a legkeményebb fideszes anti-drog propagandisták egy kis koksszal készülnek fel az indulatos beszédekre.

kedd, október 10, 2006

BELFÖLD:

Hétfőn a téren Kövér László égette magát: Sztálinhoz hasonlította Gyurcsányt, meg hogy az MSZP egy bűnszövetkezet. Jobban tette volna Kövér, ha megmarad a disznóvágás és kapálás mellett.

Az országban és a világban komoly gondokkal kell megküzdeni. A Fidesz ezért mostantól mint Gyurcsány-felszólalásnál jól kivonul (lásd: óvoda).

Rogán Antal, mit is mondjak?

KÜLFÖLD:

Atomsorompó-szerződés semmit sem ér. Tartanak tőle hogy Irán is felbátorodik.
Észak-Kóreáról gyűjtöttem pár képet:
1 / 2 (ugyanolyan villamos mint a miénk) / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9

USA-ban megint beindult az iskolai lövöldözéshullám.

hétfő, október 09, 2006

BELFÖLD:

Ma végre nincs semmi különös a belpolitikában, csak a szokásos Kossuth téri akció. Képek itt, itt, orbános verzió itt, áderes ráadás itt, a vasárnapi meg itt.

KÜLFÖLD:

Miután a szakértők úgy ítélték, Észak-Korea még egy darabig nem fog atommal kísérletezni, ma robbantott egy földalattit az ország északkeleti részén. Állítólag még kilencre van elég plutónium. Természetesen USA, NATO, Kína, Dél-Korea, mindenki fel van háborodva. Azonban tény, hogy elég kattant a társaság, és amcsikat nemigen kedvelik (lásd propagandaposzterüket), olajat viszont nem lehet tőlük remélni, így nem sok esély van rá, hogy az USA beavatkozzon.
Képek a szituról.
Képek a góréról.

LINKEK:

videó: kerékpáros lehagyja a rendőröket, félig az eszméletlen gyors tekerés, félig a kockázatos manőver miatt.

vasárnap, október 08, 2006

BELFÖLD:

Fidesz feljelenti Gyurcsányt valami kamuért. USA-ban anno leváltottak egy elnököt, mert lehalgatta az ellenzéket, mindegy volt, mit mondott ott az ellenzék. Nálunk a Fidesz feltörte a szocik számítógépes rendszerét, nem lett belőle semmi. Képmutatás, előbb döglünk éhen mint hogy megtanuljunk küzdeni az ország jólétéért.
Egy nagy szép cikk itt, rövid.
A Kossuth téri plepsz elvette valakinek a kutyáját, meg akarnak verni pár embert stb.

Milliárdokért lehet eladni a WiW-hez hasonló oldalakat.

KÜLFÖLD:

Japán és Dél-Korea attól tart, hogy Észak-Korea elcseszi az atomkísérletet és sugárzás lesz.

Castro hamarosan meghal.

LINKEK:

Nem tudok olyan betegagyú cuccot találni a neten, amit nem lehet überolni. Ez a cikk (angolul, de képek vannak) arról szól, hogy a két iker közül egyik leamputálta a kezét, másiknak odavarrták, meg egyebek.

Szaddam Husszein palotája amcsik előtt és után, érdekes.

Hazánk utóbbi héten leglátogatottabb oldala ez az egyszerű játék itt.

Nádasdy Ádám nagyon jó fej és kiváló nyelvész. Ő írta ezt a cikket, arról, hogy bunkóság-e ha valaki helytelen nyelvtannal beszél.