szombat, szeptember 23, 2006

BELFÖLD:

Tegnap ATV-n igen érdekes beszélgetés volt, sajna nem tudtam meg kik beszéltek, de Orbánról volt szó, méghozzá a következőről:
- előszöris most hogy válság van, kell egy szakértői kormány korlátozott mandátummal, ami azt jelenti, hogy pár hónap után új választásokat, melyeket így garantáltan a Fidesz nyerne meg. Csakhogy ez a szakértői kormányos gondolat 2 héttel a hazudós felvétel előtt jelent meg egy Fidesz gyűlésen! Mire készültek ezek?
- Orbán bűncselekménnyel vádolja Gyurcsányt, és a Fidesz jogászai már dolgoznak a vádpontokon. A jóslat szerint a kampánycsend előtt közlik, hogy megvannak a vádpontok, és ezzel el is hallgatnak mert kampánycsend van, az emberekben pedig csak az marad meg, hogy a miniszterelnök talán bűnöző.
Szóval meglátjuk mi lesz, véleményem szerint Orbán egy olyan ügyes puccskísérletre gyúr, melynek a világ demokráciái tényleg csodájára járhatnak, mert meg kell hagyni, kifejezetten leleményes a csávó.

Wygocki Rikárd kőbányai MSZP képviselő, a kép alapján szimpatikus figura, és lengyel kisebbségi vezető. Saját székházuk előtt halálra gázolták nagy sebességgel, cserbenhagyásos. Amint kiszállt a kocsijából, meghalt.
... (?!)

Csurka szerint izraeliek szivárogtatták ki a Gyurcsány-beszédet. Ez hülye.

Ma este lehet balhé lesz, és ha igen, az alpári lesz. Jönnek fel vidékről a Kossuth térre azok, akik nem nyugodtak bele a Fidesz gyűlés elnapolásába. 200 ezres tömegre számítanak. A rendőrség ha le is nyomja az esetleges káoszt, a pusztítás elképesztő lesz. Reménykedem benne, hogy még a Fideszesek nagy része sem akar katasztrófát.

"Én sem hazudtam soha az embereknek."- mondja Orbán.

KÜLFÖLD:

Bin Laden halott. (?) Tífusz. Az új vezető egy kivégzős videón mutatkozott be.

péntek, szeptember 22, 2006

Úgy tűnik vége a káosznak, másról is írok.

BELFÖLD:

Ahol nincs link, ott ez az.

Tegnap ment még a paráztatás: HírTV szerint para van a Blahán, hát semmi nem volt. Ott 4 rohamrendőrszállító kocsi, Köztársaság téren 8, és ennyi. Sok újságíró, sehol egy ismerős "mondjon le" vagy "elkúrtad" kántálás. Gergényi leverte az egészet, beleértve mindenkit, aki épp ott volt. De mit mást várnánk egy rendőrfőkapitánytól?

Fidesz kihagyja a gyűlést, ugyanis szervezett provokációtól tartanak. És itt jön a következő paranoid elmélet, mint a gépfegyver, úgy küldi ezeket a jobboldal a népnek: a kormány bérelte fel a csőcseléket hogy legyen botrány (miért is?) meg hogy a Fidesz ne gyűlhessen. Színvonalas! Nem csoda hogy vidéken vezet a Fidesz.

Fidesz nem tárgyal Gyurcsánnyal a jövőben.
Majd ha csak Fidesz megy a TV-ben, és itt-ott leverik aki liberálisnak néz ki, majd ha meg kell gondolni mit is mondunk, akkora a szólásszabadság, és ha Fidesz-KDNP nagykoalíció lesz évtizedekig, majd akkor érthetőek és kifejezetten érdekesek lesznek ezek a kis lépések, ahogy felépítették, tényleg profi.

Újpesti MSZP irodát felgyújtották (volna) de el lett oltva.

Index összegyűjtötte a zavargásos játékokat, vicces. És a legjobb zenéket is. És a ruhák, hát ez kész.

KÜLFÖLD:

Londonban új felhőkarcoló épül, szilánkszerűen néz ki és kurva magas lesz, jó cucc. Nagy és szép kép itt és itt.

csütörtök, szeptember 21, 2006

FRISS HÍR:

És mégis elmarad a Fidesz gyűlés, eszhez tértek, vagy csak eddig kérették magukat, mindegy, örülök neki.
FOLYTATÁS:

Arra számítottam, hogy mivel a 2. napon (Blahás) nem igazán verték le a tömeget, inkább csak hajnaltájt feloszlott a nép, a rákövetkező éjszakán lesz a legnagyobb akció, mert ekkor a tömeg is összeszedi minden erejét, a rendőrök meg már egész testes pajzzsal jönnek, és többen.
Ehhez képest a 3 napot leegyszerűsítve így lehet leírni:
1. blitzkrieg támadás, rendőrség tehetetlen, csak nagyon későn intézi
2. rendőrök az előző napira készültek fel, nem egy utcai zavargásra, ezért a csata elhúzódott
3. hatalmas túlerővel megjelentek a rendőrök, nem volt idő a tömeg összeállására - rendőri túlkapások sorozata
Nyugatinál villogtak, szirénáztak, rohangált a több száz rendőr, keményítettek, jöttek a katonai teherautók, így a tömeg meg se mozdult, csak néha skandált. Tényleg elég ijesztő erődemonstráció volt a Jászainál a lezárás. Oktogonnál beindult valami balhé, átjött oda a rendőrség, küldték a könnygázt. Nem volt komolyabb ellenállás. Rengeteg fiatalt okkal vagy ok nélkül véresre vertek a rendőrök, ezek után otthagyták őket, se őrs, se mentők. Gergényitől nem várhatunk mást: tény hogy "rend és fegyelem" volt, és talán ez a lényeg, de szinte mindegy, hány ártatlan áldozat kerül be a képbe.
Amúgy tegnap kimentem a Blahára, alig volt nyoma a dolognak: sár a földön, törött üveg, keréknyomok a virágágyásban, de ennyi. És az a gyanakvó pillantás, amit az emberek egymásra vetnek.

ezenkívül, röviden:
- HírTV rájött, hogy ez a stílus nem oké, nagyon korrektül visszafogta magát
- bombariadó volt tegnap este HírTV-nél meg MTV-nél, jelentéktelen
- Gyucsány többpárti megbeszélést akar, MDF el is fogadta, de a Fidesz-KDNP nem tárgyal(?!!)
- mikor HírTV kérdezte Gergényit hogy igaz-e hogy a teljes létszám kinn lesz ma este, kétszer is csak azt ismételte, hogy a "szükséges létszám" van kinn. Érthető: ha azt mondja igen, a huligánok tudnák, hogy ha a mait lenyomják, az a max, ami jöhet.
- és végül itt a HVG elemzése az utóbbi napoknak
- Autómentes Napon mégse zárják le az Andrássy-t
- tegnap felmerült a kijárási tilalom, de hál'istennek ott azért nem tartunk
- Index képek
- Index videó: a tegnap este, és a rendőri brutalitás (Quicktime-mal lejátszandó amúgy)
- Index Oktogon videó

CNN:
Az amerikai hírforrás szerint vicces, mennyire naivak a magyarok, hogy csodálkoznak azon, hogy egy politikus hazudik- mintha ők, az amcsik annyira realisták lennének, akkor a Lewinsky botrány, hogy hazudott valami szánalmasan jelentéktelen dologról az elnökük, az mekkora balhé volt?

jövő:
szerintem ennyi, több iszonyatbrutál lázongás már nem lesz, esetleg szétszórt kis akciók. A szombati Fidesz-gyűlés kérdéses, látatlanba ha tippelnem kéne: 70% hogy megtartja, és 15% hogy kitör a káosz.

szerda, szeptember 20, 2006

Eredetileg egyáltalán nem akartam itt politizálni, most viszont nem tudom kihagyni, aki nem akarja hallani, megkérem, ne is olvassa el.

FOLYTATÁS:

Gondolom elég sokan követik a híreket, nem tudom már elég részletesen leírni, mert túl hosszú lenne. Gyurcsány nem mond le, és Orbán a kitérő válaszaival (mondjon pontos idézetet, mondott ő ilyet?) stb. legitimálja a csőcselék rombolását, amúgy meg mondta azt is, hogy az emberek védjék meg érdekeiket stb.
Köztársaság téren nem volt akkora gáz, mert rengeteg rendőr megjelent (kutyások is, csak kár hogy nem engedték szabadon az ebeket), aztán a Népszínházon/Rákóczin kiszivárogatk a Blahára, és ott egybefüggő tömegként hajigálták a rendőröket. Rendőrök nem voltak elegen ezért csak állták a sarat, a plepsz meg törte be a kirakatokat, borosüveget, gránitot, vascsövet dobott a Rendőrségre, majd a műemléknek számító régi épületi díszeket (ezek teszik széppé városunkat) baszták le kalapáccsal és hajigálták, ezeknek mindegy.
Ami a legundorítóbb látvány volt, még korábban: Nyugatinál vonul a tömeg, be az útra, a busz elé és a sofőrt meg az utasokat paráztatja, és végül: egy nő kocsijára ugrik rá, a nő meg sírvafakadt a kocsijában.
Akkor örültem, amikor már Blahán látszani kezdett, hogy rendőrök értik a dolgukat: nem hergelték a tömeget csak álltak míg jött az erősítés: a 3 duplavízágyús kocsit védték, azok megindultak, előttük a lovasrendőrök. HírTV bemondta hogy KARDDAL jönnek a lovasrendőrök, aztán helyesbített hogy gumibottal, de nagyon megörültem, hogy végre itt a kozák módszer.
Oktogonnál, hajnali 4 tájt nyomták csak le őket, nagy része szétszéledt és gondolom jön vissza ma este, hogy tovább rombolják városunkat, tovább égessék hazánkat, és jobban megmutassák, milyen hatása is van Orbán Viktor többéves hisztériakeltésének és hergelésének.
Aki végigolvassa az egész oldalamat, látni fogja, hogy nem nagyon rokonszenvezek a rendőrséggel, ezúttal viszont úgy gondolom, nagyon is jól teszik a dolgukat: örülök, ha látom hogy előrekerülnek a vízágyúk, a gumibotok, a lovasok és a kutyák, és várom, hogy szabadon engedjék a kutyákat, karddal kaszabolják le a mocskos csőcseléket, vagy akár belelőjenek a tömegbe.
Népszabadság: Blaha-csata + képek
HVG- HírTV már határolódik, csata leírása stb. + képeik
HVG szintén HírTV-ről, az idézeteket el kell olvasni
HVG: Rádió be van biztosítva, oda nem mennek
HVG: 64 vármegye oldala figyelmeztet hogy ne maradjanak otthon
Index: elmarad a tandíjtüntetés, hírek percről perce, nem tudom mind leírni, ezt érdemes nézni az elkövetkezendő napokban
Index képei és videói

ezenkívül:
- bizonyos magyar ember, akinek nevét sokan ismerik, oldalán irogatja a faszságokat, de el is vitték.
- szombati Fidesz gyűlésből mi lesz? Beindul a csőcselék? Orbán majd elhatárolódik saját táborától, vagy az élükre áll?
- rendőrök eddig 100 embert kapcsolatok le
- ma estére egész testes pajzsot kapnak a rendőrök
- Kossuth tér népfelkelést hirdet
- tandíjtüntetés elmarad

kedd, szeptember 19, 2006

FOLYTATÁS:

Na, hát az történt, hogy a focidrukker kemény mag, majd később a csatlakozó retkes csőcselék megostromolta a TV-t, kocsikat gyújtottak fel, rendőröket vertek szét, aztán bejutottak, raboltak és romboltak. 1956-ra is utaltak, szerintem '56 szabadságharc volt, ez pedig csak huliganizmus. A cári Oroszországban ilyenkor behívták a kozákokat, akik karddal, lóháton hamar oszlatták a tömeget. A saját városunkat romboljuk, saját fészkünkbe szarunk, ez zajlik.
A Fidesz nem határolódik el a legalja sötét tömegektől.
A HírTV örömmel közölte, amikor betörtek az épületbe. A Parlamentbe ezek után nem engedték be őket, teljes joggal (mindenkit beengedtek csak őket nem). Cirkusz kell a népnek, a Fidesz meg csak hergeli őket.
Gyurcsány erősebb fellépést kér a Rendőrségtől.
Még Sólyom László is sokallja a dolgot.
Az erőszak elleni ötpárti nyilatkozatot fogadott el a Parlament.
Az Európai Néppárt lemondásra szólította fel a szocikat, az EU belügynek tartja az egészet.
Bezárják az ELTE Múzeum körúti épületeit, nehogy az agyatlan mocsok tömeg lerombolja azt is.
Videók: rombolás / tűzoltók / vérszagra gyűl a Csurka / ordít a tömeg / tömeg2 / tünetés

És végül: elmarad az idei Critical Mass bringásfelvonulás, nehogy elrontsa jó hírnevét a randalírozókkal való bármilyen kapcsolat.
BELFÖLD:

Sok ellentétes véleményt hallottam a Gyurcsány-balhéról. Egyik oldal szerint (és ez korántsem csak a jobboldal) aki nyíltan hazudik és semmit nem csinál az tényleg nem való miniszterelnöknek. A másik oldal szerint végre valaki, akinek elege van a hazudozásból, és őszintén változtatni akar. Nekem most ez tűnik a legvalószínűbbnek (bár ez lehet változni fog): Feri ugye májusban mondta a beszédet, ami helyenként tényleg elég jó. Most beütöttek a megszorítások, esett a népszerűsége, és bedobta ezt a beszédet, hogy a nép lássa, ő őszinte változást akar, és tényleg nem lehet máshogy. Vagyis, ahogy Dávid Ibolya egész jól megfogalmazta, ez egy kommunikációs lépés.
Azt nem hinném, hogy akkor májusban is ilyesféle célból mondta volna a szöveget, hanem akkor komolyan gondolta, és ez talán jó. Csak én nem szeretem, ha egy politikus hülyére veszi a népet, ha irányítani akarja az érzelmeit. Jogos a dolog, mert a tömeg tényleg sötét és irányítható, de iszonyú lehangoló, hogy ez a mi politikánk.
**
Egy tonna hír van, és most így egyszerre sok is mert 5 percem van: lényeg, hogy Feri ha kommunikált, ha elcseszte, de megengedhetetlen az előbbi is, mert ez az olaj a tűzre kategória: megkergült a nép, Csurka is ott van (bár sokak közölték hogy nem kell), Fidesz nem határolódik el: TV épületét szétcseszték, egy rendőrt majdnem kinyírtak, kocsikat gyújtottak fel: helyben vagyunk. Felelőtlenség volt Gyurcsány részéről.
A többit majd később, vagy holnap, addig is:
képek / itt is / és talán a legdurvábbak itt
TV-balhé, széttorzulás országszerte, TV-ről röviden

hétfő, szeptember 18, 2006

A mai adag már reggel megvolt, de behalt a net, én meg léptem, ezért most rakom fel.

BELFÖLD:

Mint azt a legtöbben már tudják, miniszterelnökünk szénné égett, vége van. Öszödön ugyanis mondott egy beszédet (teljes, 25 perces letöltheto itt), olyan kijelentésekkel, hogy ez a kurva ország, meg hogy 4 évig hazudoztunk, semmit sem csináltunk az elmúlt 4 évben stb. Engem nem annyira a hazudozás része zavar, hazudozzanak csak ha kell, de hogy nem csináltak semmit 4 évig, amikor olyan szinten trében van az ország számtalan területen, hogy megengedhetetlen, hogy az azonnali orvoslás helyett csak a kamu és az időhúzás megy. Feri nem fog lemondani, sőt büszke rá stb.- nem zárható ki hogy direkt szivárogtatta ki a szöveget, hogy népszeruséget szerezzen; végre egy vezér aki kitör a hazudozásból.
Tüntetés beindult a Parlament elott, megjelent a Csurka is (jönnek a dögkereselyuk). Természetesen itt is az értelmiségi elit képviselteti magát, olyan megjegyzésekkel, mint "Készítjük neked a kötelet", "Gyurcsányt a Dunába, Demszkyt meg utána". Ha rajtam múlna, frankón mondjon le ez a cinikus kamugyár, de ne a Fidesz jöjjön helyette mert akkor indul a tényleges vígjáték, hanem mondjuk a vén Kuncze papa.

Mint kiderült, más lehetett tudni mi történt Kazincbarcikán, csak nem közölte le a sajtó, csak apróbb helyeken. Nem egészen értem a logikát, de gondolom olyasmi lehet, hogy a Gyurcsánynak vitt vizelet a miniszterelnök lejáratásaként hírértéku, a rendorséggel viszont nem packázunk.Hát annyi történt, hogy odamentek, ajtót se nyitottak, majd kijött valaki, hogy nem veszik át a küldeményt. Postázzák ismét. Sajnálom hogy nem lett belole botrány, így kevésbé értékes a dolog, de talán a k.-i rendorség visszafogja magát.
A források: Uno.hu / Borsod Online / Index: bulvár

vasárnap, szeptember 17, 2006

BELFÖLD:

Még mindig semmi hír Kazincbarcikáról, nem értem miért, de hétfőn csak lesz valami.

MDF-es politikus több lövéssel nyírta ki áldozatát.

Kövér jól beszólt Gyurcsánynak, amiért az beszólt. Röhejes az egészen, szánalmas.

KÜLFÖLD:

Miután a Pápa valami nem egészen helyénvaló beszólást tolt a muzulmánokra, azok befenyítették, hogy kinyírják, meg mindent lerombolnak stb. Tény hogy a Pápának nem kéne politizálnia, főleg nem a jelenlegi feszült helyzetben, de ez a betorzulás is gáz. Ilyenkor a "mélységes felháborodással" típusú reakció elég lenne, és a Pápa bocsánatot is kérne. Úgy gondolom, a Pápát nem szabad megölni, akármi van, mert egy jószándékú öregember, még ha nincs is igaza.

Az időbe lehetetlen visszamenni, ezért nem láthatjuk már Rákosi vagy Sztálin rendszerét. De nagyon hasonlót láthatunk, ha Észak-Kóreába benézünk. Szögesdrót a tengerparton szökés ellen, a Vezér arcképe a metrókocsikon?!

A Világ 20 legerősebb gazdasága, táblázat. Érdemes látni. A cikk egész másról szól amúgy.

Megjelent a könyv: Hitler korszak humora (mármint viccei). Érdekes a cikk, a 2 vicc és a reakció (kivégzés viccmesélésért).

Minden napra jut egy beteg, hidegrázós történet, általában amcsiban: ezúttal elvágta az anyja torkát és elvitte a csecsemőjét.

11 év sitt lehet, amiért bérgyilkoshirdetést adott fel hogy kiszedjék a feleségét. Ügyesebben kellett volna fogalmazni.

Hosszú cikk az internetes pornóról.

Debrecen: Ezúttal itt voltam, életemben először. Nagyon kellemes város, néhol 3 méter választja el a városi bevásárlócsarnokot a több utcás falusi házas, füstös szagú környéktől. A főtér viszont egészen eszméletlen, Budapesten nincs ilyen komolyság. A hatalmas sárga templom előtt hosszú és széles tér mely igencsak sokáig tart: rengeteg ember, szökúkutak, zene, padok, napozás, és egy darab kocsi sem, csak néha egy kék és reklámmentes(!) villamos, érkezésének időpontját visszaszámláló óra mutatja. A közelben pedig a Nagyerdő, egy nagy, fullos tölgyfaerdő. Az egyetemi épületek pedig óriásiak és gyönyörűek.

Fontos tudnivaló a TESCO-ról:

TESCO előtt míg a haverra várakoztam, volt időm az apróbetűs részt is elolvasni egy TESCO hirdetésben. Arról volt szó, hogy ha te olcsóbban kapsz meg valamit mint a TESCO, akkor az árkülönbség dupláját visszatérítik. Jól hangzik!
Na, hát arról van szó az alig látható apróbetűs résznél, hogy ez csak ha az árúház 3km-es körzetében van a hely, csak ha 72 órán belül visszaviszed és csak ha konkrétan TESCO cucc az amit olcsóbban kaptál. Nem hiszem hogy bárki tudna olcsóbban árulni tecsó cuccot, hát még nem a közelükben , vagyis azt állítom, hogy:
1. jó esély van rá, hogy még senki sem tudott élni ezzel a hihetetlenül jófej ajánlattal
2. szerintem átbaszás az egész.