szombat, június 17, 2006

HÍREK:

Érdekes cikk a dohányzásról, kivételesen a szociális oldaláról szól és nem arról, milyen iszonyatosan borzasztó dolog.
http://hvg.hu/hvgfriss/2006.19/200619HVGFriss156.aspx

A Magyar Telekom (alias Matáv/T-Mobile) megveszi a KFKI-t (Központi Fizikai Kutatóintézet). Ide jutottunk.
http://www.nol.hu/cikk/407699/

Észak-Koreában készítik a nagy hatótávolságú rakétákat, bár feltehetőleg csak fenyítés céljából. Kommunista diktatúra van ott, és teljesen elzárkóznak a világtól. Az a gond, hogy rövid időn belül kétszer is amcsi kémrepülő volt a légterükben, és ezt ők nem vették jó néven.
http://hvg.hu/vilag/20060617koeaball.aspx

LINKEK:

Orosz arc elég jópofa sportot űz: városban szalad, mászik/ugrik/szaltózik fel a falra, háztetőről háztetőre ugrál, nehéz elképzelni hogyan, de megcsinálja.
http://video.google.com/videoplay?docid=515642196227308929

Jó minőségű kinagyított képek hópelyekről.
http://www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/photos/photos.htm

péntek, június 16, 2006

HÍREK:

Nálunk is van madárinfluenza. Nehéz eldönteni, hogy egy felfújt de többé-kevésbé jelentéktelen dolog ez számunkra, vagy pár év múlva már középkori káoszban fogunk élni tizedennyi népességgel. A SARS vírusnál elég nagy volt a pánik, de nem lett világjárvány. Meglátjuk.
http://hvg.hu/itthon/20060609h5n1.aspx

Szlovénoknál bevezetik az eurót, mert jól állnak. 1,8%-os az államháztartási hiány (nálunk valamivel több).
http://hvg.hu/gazdasag/20060615szlovenia.aspx

Rövid infó Szomáliáról: az egyetlen ország a világon ahol nincs kormány és teljes a káosz. Most egy iszlám milícia akarja átvenni a hatalmat, és helyi viszonylatban ez javulást jelent.
http://hvg.hu/gocpontok.szomalia/20041125szomalia.aspx
http://www.somaliaonline.com/

Kínában igencsak kifejlesztették az internetes cenzúrát. 50 ezren dolgoznak a napi fórum és blogcenzúrázáson. Amerikai cégek is besegítenek: Google pl. helyi kiadásában nem engedélyezi az emberi jogokra, Taiwan-ra rákeresést. Azt mondják, ha ők nem engedelmeskednének, majd másik cég megteszi és azoké lesz a profit. Erkölcsi elvnek kicsit gyér, de a zsé az zsé. A Yahoo viszont kiadta a kínai államnak egy állampolgáruk adatait, akit illegális (antikommunista) megnyilvánulásai miatt keresnek. Le is csukták az arcot 10 évre. Bill Gates azzal jön, hogy egyedül egy cég nem képes leállítani a cenzúrát. Ezért aztán szarik is rá.
http://www.nol.hu/metazin/cikk/407027/

LINKEK:

poén: robotnyúl próbálja elkapni az egerünket
http://jo.zan.hu/poen/flash/crazy-rabbit.swf

keresd meg a képen a rendellenességet:
http://jo.zan.hu/poen/flash/whatswrong.swf

vicces rövid rajzfilm
http://www.rainbowanimations.com/animations/view.php?id=littleinspiration

nagy angol szlengszótár
http://www.ocf.berkeley.edu/~wrader/slang/a.html

csütörtök, június 15, 2006

HÍREK:

[Kicsit régebbi] Kiderült, hogy miután 10 millió éve elkülönült az ember és a csimpánz, négy millió évre rá egy rövid ideig ismét párosodtak, és létrejött valami hibrid faj. Nehéz elképzelni, honnan jött az ötlet, hogy valamelyik ősember rámozduljon a csimpánzra.
http://index.hu/tech/tudomany/chex0518/

Legújabb infó szerint a kávé (vagyis a koffein) csökkenti a májzsugorodás esélyét. A koffeint amúgy is használják alkoholmérgezés esetén. A tanulság: ha iszonyúan véged van, egy erős kávé segíthet.
http://hvg.hu/egeszseg/20060614kave.aspx

Bush-t az irakiak "felkérték" hogy ugyan maradjon már még két évig ott az amcsi hadsereg. Ezenkívül Bush 13 milliárd dollárt akar összeguberálni a világ országaitól az újjáépítésre. Eddig 3-at sikerült összeszednie, mivel sokak szerint nem újjáépítésre, hanem katonai akciókra menne el a zsé.
http://www.iht.com/articles/2006/06/15/america/0615prexy.php

Sok fővárosi padon láthatunk középen egy fém korlátot. Ez nem azért van ott, hogy rátámasszuk a kezünket, hanem hogy a csövesek ne ott aludjanak. Elég rövidlátó egy megoldás. Mindenesetre egyesek nekiálltak lefűrészelni a korlátokat, tiltakozásképpen.
http://www.nol.hu/cikk/406511/

Csurgó nevű települést ellepték a meztelen csigák, mindent megesznek. Az egyik helyi megoldás a csigák sózása. Idézem: "A só olyan kémiai folyamatokat indít el a csiga bőrét védő nyálkában, amitől az állat először kihányja a belét, majd hangtalanul elfolyósodik. Egy fekete, leginkább macskaürülékhez hasonlítható porhüvely, és egy karamellszínű bélsárcsík marad utána."
http://index.hu/politika/bulvar/0614slug/

LINK:

Szórakoztató, vicces, degenerált cuccok egyvelege, de igen jó cuccok is akadnak.
http://www.spacemaker.blogol.hu/

szerda, június 14, 2006

Elkezdem nyomni, és kiderül, meddig tolom. Ezúttal nem veszem a fáradtságot hogy képeket is feltöltsek, csak a lényeg: a hírek pár szóban (más hírforrás nélkül ennyivel is lehet létezni) és a hozzájuk kapcsolódó linkek ha valakit érdekelnek, majd különböző valamilyen módon érdekes linkek amire aznap ráakadtam. Jó szórakozást.
Mai és egyben első bejegyzésem elég tartalmas lesz, utána már kevesebb lesz az infó.
És bármi más említésre méltó is előfordulhat. ***

HÍREK:

Iránban tüntetés volt a nők jogaiért, a rendőrök le is verték.
http://hvg.hu/vilag/20060613teherannok.aspx

Bush meglátogatta az iraki bábkormány fejét, és sürgette, hogy átvegyék az irányitást. Az amcsik 55%-a ellenzi az iraki akciót, nem csoda, hogy ott akarja hagyni az egészet, mint eb a szarát.
http://www.nol.hu/cikk/407319/

Jókai téri játszótérnek lőttek.
http://www.nol.hu/cikk/407334/

Emelik a cigi árát, ismét. Meg sok más minden is lesz, ugyebár. Nem okés ez a cigiáremelős leszoktatási módszer: akinek van pénze, az szarik rá, akinek kevesebb, az vagy leszokik vagy szenved. Mint sok más trend (lásd marihuána kriminalizáció), ez is amcsiból indult, és Európa utánozza.
http://index.hu/gazdasag/magyar/csom060614/

LINKEK:
jópofa: http://www.biomotionlab.ca/Demos/BMLwalker.html

itt feljelentheted kollégáidat, barátaidat szoftverkalózkodásért, és sorsoláson vehetsz részt! (patkány kerestetik)
https://reporting.bsa.org/usa/home.aspx?pr=1&CMP=BAL-onion

reakcióidő-mérő rövid, jópofa játék
http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/sleep/sheep/

EGYÉB:
Ma a Ferenciek terén annak lehettem tanúja, hogy egy részeg csávó ordibál, két rendőr fogja le. Hátrakulcsolták a kezét és rárakták a bilincset, majd szó szerint odébbvonszolták, és arccal a földön ott is hagyták míg jön az erősítés. Az odagyűlt tömeg nem igazán értékelte a dolgot, azt mondták, megalázó.