péntek, szeptember 08, 2006

Nem leszek egy ideig, szóval 1-2 nap lehet kimarad.
Annyira rákészültem hogy elfelejtettem a holdfogyatkozást, ki se néztem az ablakon. Nem baj, állítólag szar volt. (?)

TANÁCS AZ ÉLETHEZ:

Ha a szobába berepült méhet ki akarjuk nyírni, és ráverünk egyet egy könyvvel, hacsaknem óriásit kap, nem fog meghalni, csak ideiglenesen leesik 3-8 mp erejéig. Ennyi időnk van kivégezni, mert ezután feldühödten tér magához, és ha megtalál, életét áldozza a bosszúért. Ilyenkor várni kell egy percet, majd megint ráverni egyet, és ekkor ismét van egy lehetőségünk. Ha nem sikerül kinyírni, 1-2 ütés elég ahhoz, hogy pár óra múlva a földre száll, és addig rohangál míg ki nem nyúlik.
BELFÖLD:

A HVG elemzése a konvergenciaprogramról. Még nem olvastam el, de illene.

Volt ugyebár az M0 híd elnevezéséről szóló szavazás. Megnyerte a Stephen Colbert, mert az amcsik annyit szavaztak, hogy bőven vitte a dolgot. Sajnos messze lehagyta a Pató Pál hidat és Mészáros hidat, pedig azok jók. Szerencsére úgysem lesz debil neve a hídnak, nem fogják hagyni, de a Pató Pál még tán belefér (nem hiszem). Népszabi cikk itt.

KÜLFÖLD:

ULTRABETEG cikk Wisconsinból: 11 éves lány vs. 20 pasi, unokahúg és 40 éves nagybácsi, minden volt itt amit csak el lehet képzelni.

LINKEK:

Egy orvos blogja, vannak rajta érdekes dolgok.

csütörtök, szeptember 07, 2006

BELFÖLD:

!!!!! Ma este holdfogyatkozás!!! Érdemes megnézni, biztos nagy mozi lesz. !!!!!
21:05-kor kezdődik.

Tarlós nagyon jön fel állítólag. Kár lenne ha ez a bolond lenne a góré, de Demszky is humor, kéne egy új figura de nagyon. Ha az MDF jelölt átpártol a végén Tarlóshoz, végünk van, betiltanak mindent, rendőrállam lesz itt.

Rottweiler kivégezte a 6 hónapos csecsemőt. Gáz az ilyen történet. A kutyát karantéba rakták. Értékelem az állatok életét, de ezt ki kellene nyírni.

KÜLFÖLD:

A mexikói diszkóba a helyi bűnbanda levágott emberi fejeket dobált! Senki nem látott semmit. Vicces az ilyen, a maga módján.

LINKEK:

Egy jópofa, rövid cikk a Wikipedián, a Tenere fájáról. Ez a fa úgy élt egyedül a sivatag kellős közepén, hogy 400 kilóméteren belül nem volt eg darab fa sem. Komoly cucc.

szerda, szeptember 06, 2006

BELFÖLDI HÍREK:

Egyre több embertől hallom, bal- és jobboldali beállítottságúaktól egyaránt, hogy nagyon ki vannak akadva a megszorításoktól. Nem maga a megszorítás ténye a gáz, hanem a hazudozások, meg hogy nem onnan csípik le ahonnan kéne. Szerintem alapjába véve sikeres lesz az akció, de az biztos, hogy sokkal kisebb véráldozattal keresztül lehetne vinni.

KÜLFÖLDI HÍREK:

Iránban elfogadtak egy törvényt, mely tiltja, hogy az ENSZ ellenőrizze atomintézkedéseiket. Oroszok nagyon hajtogatják, hogy nem szabad erőszakot alkalmazni az irániak ellen (felteszem hogy itt Bush-ra gondol), meg biztos ruszkik is kapnak onnan olajat. Ha az amcsik nekimennek Iránnak (márpedig ha nekimennek, mindegy lesz a diplomácia meg a Kofi Annan, tudjuk), lehet, hogy atom lesz.

Tegnap írtam a kiakadt szemes fotóról (Fidel Castro). Azóta felmerült bennem a gyanú, hogy esetleg annyira gáz volt a szeme (egyik félig becsukva, másik vérvörös) a képen, hogy odaretusálták a szemét egy másik képről. Ugyanis kicsit túl gübbet, oda nem illő az a szempár. De viccesek ezek a kommunista photoshop akciók nagyon.

LINKEK:

Az ászka kicsi, békés, senkinek sem ártó páncélos bogár, ami a sötétben él az avar alatt és az avart eszi, ezzel körülbelül le is írtam élete értelmét. Anno tenyésztettem is ezeket. Itt van egy videó, melyen egy hátára fordult ászka megfordul, hatalmas.

Wikipedia alapú, szabadon szerkeszthető/bővíthető többnyelvű szótár, magyarul is van.

Többnyire elég száraz, de néhol kifejezetten vicces párkockás képregények, angolul.

HAZÁNK JÖVŐJE:

Nem kell ragoznom, mennyi hihetetlen, felháborító és gusztustalan dolog történik nálunk naponta (kórházak, korrupció, politika, "leszarom-attitűd", stb.). A mostani "reform" sem az igazi. De azért nem kell csüggedni, mert szerintem azért van ez, mert még nem fejeződött be igazán a rendszerváltás, még nem álltunk át európai modellre. A haladás lassú és elég nehézkes, de mégis egyre gyorsul. Ha jól körülnézünk, találunk olyan dolgokat, melyek bíztatóak és szívmelengetően. Nem kell várni a 2030-at, hanem röhögni kell a sok szarságon, és értékelni minden apró lépést. Gondoljunk azokra az országokra, amelyek örülhetnek, ha 3 évtized múlva már mindenki kap enni, és gondoljunk a nagy Amerikára, ami szintén tele van hibákkal.
Amúgy pedig, emberek vagyunk, elég tróger egy faj, túl sok jót ne várjunk, és akkor jobban tudjuk értékelni a haladást.

kedd, szeptember 05, 2006

BELFÖLDI HÍREK:

Üzleti, irodaházas "Ring" lesz a Nagykörútból. Nem baj az, amíg jön a zseton.

A BRFK lecsap a budapesti graffitisekre. Kérdezhetném, hogy hova szarjak?, de annyi tény, hogy az olvashatatlan falfirkák tömege nem nyújt kellemes látványt. Egy jó rajz viszont nagyot dob a lepukkant környék hangulatán.

Ezúttal Romániában is megvertek két magyar biciklist.

KÜLFÖLDI HÍREK:

Évente 30 ezer orosz hal bele a pancsolt szeszesitalokba.

Lassan piacra kerül a Windows Vista (az új Windows az XP után). Feltehetőleg nagyon igényesen fog kinézni, viszont ugyanúgy lesznek benne idegroncsoló hibák, csak tán kevesebb, és az eddigiek némelyikét is megjavítják majd. A Microsoft erről szóló oldalán megérthetjük, milyen sokat számít a profi webszerkesztés: még nem tudunk semmit a programról, de máris úgy sejtjük, hogy tiszta, kiszámítható és szép lesz. További képek itt.

Fidel Castro gyógyul. Képeket a kubai kommunista párt oldalán találunk. Egyre jobban néz ki az öreg Fidel, kivéve ezen a képen, ahol kissé kiakadt a szeme.

Szudánban van esély a brutális mészárlásra. Eddig is volt ilyen, de a fejlett világ közvéleménye nemigen tud vele foglalkozni. Hírértékben ugyanis körülbelül megegyezik egyetlen helikopterrel lezuhant amerikai katona halála harmincezer lemészárolt szudániéval.

A forgatott film azzal végződik, hogy a krokodilvadász kihúzza a rájatüskét a szívéből, és aztán game over. Csecsenföldön naponta tűnnek el emberek nyomtalanul.

A nyárnak nincs még vége, Portugáliában 40 a fok.

PROGRAMAJÁNLAT:

Aki egyetért a céllal és/vagy szereti a jó zenét, szeptember 9.-én (most szombaton) legyen a Kultiplexben Kendermag Napon.

Margitszigeten, a víztoronytól délre lévő kavicsos úttal körülvett sztyeppen egynyári virágokat ültettek, mindenfélét, biztos szép, érdemes megnézni.

hétfő, szeptember 04, 2006

BELFÖLDI HÍREK:

Úgy tűnik vannak a Balatonon vízimentők, sőt ötödére csökkentették a fulladásos halált.

SZDSZ privatizálná többek közt a postát és a szerencsejátékot. Előbbit nem biztos hogy akkora ötlet lenne, de remélhetőleg értenek hozzá.

Egy gyökér felmászott a Hősök tere tetejére, újságot olvasott míg kijöttek a tűzoltók, majd őket fárasztotta családi bánatával, míg le nem szedték.

Elkezdődött a suli, már akinek és már amikor. Ajánlatos képbe kerülni, meleg van még ugyan, de a mókuskerék kezd beindulni, gyorsan, beszállás!

KÜLFÖLDI HÍREK:

A Discovery-ről ismert, halálosan idegesítő és ripacs stílusú krokodilvadásznak vége lett. Nem a krokodil ette meg, hanem egy rája végezte ki. "Vizes sport vízzel jár", ezt tudom mondani.

Szegedről:

Tegnapelőtt Szegeden voltam, gyakorlatilag először. Meglepően kellemes város, megér egy kirándulást, és mivel belföld, a vonatozás árától eltekintve nem túl drága. Itt a legtöbb a napsütéses órák száma, és ez érződik is. Az emberek higgadtak és kultúráltak, ebből következően a kocsik és gyalogosok is használhatják a villamossíneket, a villamos meg csönget ha szitu van. Rengeteg jó bicikliút van, még ha nem is annyi, mint Amszterdamban. Az Anna Gyógyfürdő mellett (mely amúgy iszonyat jó) ingyenes gyógyvíz folydogál, a helyiek ott töltik fel flakonjaikat. Szellős, nyugodt és szép a város, kifejezetten felüdítő, tudom ajánlani, már csak azért is, mert hiányzik belőle a pesti tömeg és idegroncs hangulat.

Exkluzív infó!!!:

Hivatalos MÁV forrásból (kalauztól) megtudtam, miért van az, hogy a Nyugatinál csak az 1.-9. vágányoknál van peronzár, a többi pár vágányon nincs. Azért, mert "itt gecik a kalauzok, ide nem kell peronzár".

Hazai atomcink drogpolitika, "humor" rovat:

Nemrég olvastam egy cikket, valószínűleg a Kék Pont vonalon, de nem emlékszem sajnos. Leírta, hogyan működik a drogpánik (ami amúgy az abortusztól kezdve egy sor esetre is igaz). A droghasználat kb. állandó, ám néha az újságok felkapják az eseteket, a jobboldali vagy akár baloldali újságok a drog hirtelen, rohamos terjedéséről beszélnek. Az emberek pánikba esnek, brutálisabb intézkedéseket követelnek. A rendőrség lecsap egy pár hazafelé sétálgató fiatal fogyasztóra, valamint egy pár otthoni termesztőre is, akiket valaki feldobott (ez úgy van előadva, hogy már gyanakodott a rendőrség és aztán elkapták és ennyi). Ez csak növeli a pánikot, és az ördögi kör folytatódik.
A Debreceni Hírportálon talált 2 évvel ezelőtti cikk is ilyen. Kommentálom röviden:
1. Miért terjedne riasztóan, talán egyre többen szoknak rá most hirtelen? Ez nem így működik.
2. "kipróbálta már a könnyűdrogot". Egy szóban, parasztba, és mintha ez egy fajta anyag lenne, ez a könnyűdrog. Nézőpont kérdése, hogy felháborítónak vagy viccesnek tartjuk ezt a szembeötlő laikusságot.
3. A kutatás paramétereiről szó sem esik, el tudom képzelni, hogy leszólították 20 embert a templom előtt és ennyi.
4. "A megkérdezett fiatalok csaknem fele (47 százalék) gondolja úgy, hogy a fogyasztókat is büntetni kellene." Jó az átfogalmazás! Talán úgy kéne: A fiatalok TÖBB MINT FELE szerint nem kellene büntetni a fogyasztókat.