szombat, augusztus 19, 2006

HÍREK:

Egy anya heroinra szoktatta rá 9 éves gyerekét. Az ilyen gyökér degenerált történeteket keveri össze a Lelkiismeret '88 a Kendermag Egyesület törekvéseivel.

Izrael letartóztatta a palesztin miniszterelnökhelyettest (ezen a téren sokáig nem lesz fejlődés).
Ha minden igaz, Izrael megsértette a tűzszünetet, és ebből még lesznek gondok. Irán hadseregre gyúr.
Egy magyar diák cikke, aki Libanonban volt a háború kezdetekor, érdemes átgondolni.
És ma este kivételesen-

HÍREK:

Jön a meleg és jönnek a szúnyogok, ezrével, extra-viszketős formátumban, ezenkívül az az arcátlan-visszatérős típus. Azért kell neki a vérünk, hogy a fehérjével lerakhassa petéit, hogy még több szívhassa majd a vérünk.

LINKEK:

Készül az Atlanti-óceán alatti mágnesvasút csatorna, melyen Londonból new Yorkba 54 perc alatt juthatunk el. Na jó, nem készül, de ki van találva.

A csaj világrekord sebességgel rendezgeti gúlába a poharakat, majd vissza és újra.

Betápláljuk magasságunkat, és egy tonna hírességgel hasonlíthatjuk össze méretünket egy ábra segítségével, pl. Brad Pitt, Al Pacino, Adolf Hitler.

Ultralassított felvétel egy vizilufi kilyukasztásáról, maximálisan ajánlom, hatalmas.

Mely országokat jártuk be? Világtérképen és százalékban.

Budapest 2050-ben, rövid számítógéppel gyártott film. A legszebb jövő, így legyen, még ha 2200-ra érjük is csak el. Szintén ajánlom.

péntek, augusztus 18, 2006

Az a szomorú helyzet, hogy felénél kitörlődött amit írtam, és nem fogom ugyanazt leírni mert az rossz érzés, csak rövidebben. A felmerült károkért felelősséget nem áll módomban vállalni.

HÍREK:

Kitört a fülöp-szigeteki Mayon vulkán, tessék megnézni a képeket.

Jövő héten már jár a 2-es metró.

Konvergenciaprogram lényege: jön 3 súlyos év.

Új gyógyír! Az aranyeső leszoktat a cigiről.

Lezárult a szavazás: kisföldalattis-százlábúarcos kinézete lesz a 4-es metrónak. Most már megvan a kilincs, már csak lakás kell hozzá és kész a ház.

Jön a sárga virágzó gusztustalan algatömeg, vasárnapra Szegedet is eléri.

Békén hagyják a tűcsere-programot, ha alkotmányellenes, ha nem. Itt egy kép a dologról. Trógerlassú nálunk a haladás ilyen téren, de jó érzés, hogy eljutottunk odáig, hogy a heroinfüggőket nem hagyják AIDS-ben megrohadni azáltal, hogy közös tűhasználatra kényszerítik őket.

Földalatti atomot küld Észak-Korea.

Kiderítették, hogy egy bizonyos bélbaktérium miatt különbözőek a kultúrák. Tömeges elbocsátások a társadalomtudományoknál.

Hosszú cikk a hazai szexpiacról, érdekesnek tűnik, még nem olvastam el de el fogom.

csütörtök, augusztus 17, 2006

Van egy bizonyos ember Nagyszebenről, aki időnként nézegeti ezt az oldalt, kiváncsi lennék már ki is az, csak tippjeim vannak. Ugyan lökj már egy emailt a jobb oldalon látható címre!

Kedden ugyebár kitör a harmadik világháború, akkor jár le az Iránnak adott ultimátum a leszerelésről ezért aznap ledob egy atomot Tel Avivra, legalábbis egyes neves senkik ezt állítják. Szóval addig érdemes elnézni Ozorára, valamint hétfőn a TESCO-ba venni pár konzervet, esetleg csúzlit.
HÍREK:

Izrael lassan kivonul, helyére Libanon lassan bevonul.

Kezdődik Ozora.

Zajlik a csillagászati találkozó: meglehet hogy a Plútó már nem lesz bolygó, hanem a Xénával és Céresszel(!) együtt a plutón kategóriába kerül.

szerda, augusztus 16, 2006

HÍREK:

Jó sokat kaszáltak az idei Szigettel. Kinn voltam 2 napot, okés volt, de már nem az igazi. Megkérsz valakit hogy tegyen fel a tömeg tetejére tömegszörfölni, a régi haverság helyett egy középső ujj a válasz. Alpári tömeg a Prodigy-n, csak a basszus jön át, viszont az áttörtető izomkopasz az útjába kerülő lányt könyökkel csapja le a földre, helycsinálás végett. Egy kis szar kolbász 650 darab forint, ha valami olcsó után érdeklődsz, becsmérlő pillantás a válasz. A sör a szokásos vizezett, ezt már megszoktuk, de szokatlan 320 forintos áron, a régi 200 forint helyett.
Röviden megfogalmazva: ez már nem a régi szabadság, szétesés, olcsó cuccok és haveri viszony mindenkivel, hanem kultúrsznob tömegrendezvény, ahol senkinek sincs köze senkihez, viszont az árak a külföldiek pénztárcájához vannak igazítva.
Már egyetlen részeg punk sem fekszik arccal a földön, már senki nem koldul egy korty sört a műanyagpoharába. Az új mobil piszoárok pedig csurdultig, inkább a gatya, mint az a vicc.

Fejlődünk, haladunk, nyitunk az értelem felé. A HVG leközölt egy cikket a marihuána orvosi használatáról, nagyon jól van megírva, kifejezetten ajánlom!!

55 ezer halottja van az észak-kóreai áradásoknak. A hivatalos adatok szerint csak pár száz.

Lecsaptak az Al-Kaidára az amerikai és afgán erők. Mármint az amcsi bábkormány erői. Szerintem az ilyen akciókat az "adtunk a szarnak egy pofont" kategóriába lehet sorolni.

Izrael túlságosan nem lép, ENSZ nemsokára jön be, Libanonba pedig visszamennek a menekültek.

IDŐJÁRÁS:

Jön a kánikula, szombaton akár 38 fok is lehet.

kedd, augusztus 15, 2006

HÍREK:

Ez a kocsi jól néz ki. Peugeot.

Indiában kivannak a Pepsi-re és a Coca Cola-ra, mert egy tanulmány szerint rovarírtót tartalmaz. Pár tartományban betiltották az iskolák és kórházak közelében, egyben pedig teljes egészében. Az USA figyelmezteti Indiát, a két cég pedig közös kampányba kezd. Erre aztán az indiaiak összetörték az üdítősüvegeket, a löttyöt meg a szamarakkal itatták meg.

Múltkor már lehetett szavazni a 4-es metró kinézetéről, azt hihetnénk, már elkezdődött, de ez csak kamu: ez év végén jönnek meg csak a fúrófejek, az egész alagút pedig (ha minden jól megy!) 2008 végére fúrják ki, örülhetünk ha akkor lesz 4-es metrónk, amikor eurónk.

Hány bolygó is van a Naprendszerünkben? Nem olyan könnyű a kérdés, attól függ melyiket vesszük bolygónak és melyiket csak aszteroidának (szó eredete: csillagocska). A Plútó nem nagy, de bolygónak tartjuk, ám a nemrég felfedezett Xéna egyelőre aszteroida, pedig nagyobb az előbbinél. És még rengeteg aszteroida van, mint például a Céresz.

Fidel Castro munkásvörös melegítőben gyógyul. Viszont a múltkori gyógyulós képei nem teljesen valódiak, inkább az a Photoshop, de ennyi azért belefér.

A Bet and Win nevű online fogadóirodát több helyen betiltották, nálunk is, mert sérti az állami monopóliumot, amely nálunk a Szerencsejáték Rt.

A múltkori Mohamed-gúnyrajzokra válaszolva Iránban kiállítást rendeztek a Holokauszt-karikatúrákból. Nem kommentálom az esetet. Vagy talán annyit, hogy egy, a tömeges képzeleterő által valóságossá avatott felsőbb hatalmat gúnyolni talán ízléstelen, de nem annyira, mint civilek halálával poénkodni.

Izrael lelép. Iránban a Hezbollah győzelmét ünneplik: ingyen tömegközlekedés, ingyen süti és ital (mármint alkoholmentes), Hezbollah-portrék a buszokon. Ezzel nem lenne gond, viszont Irán tényleg kezd elszállni. Fenyítik az USA-t és Izraelt hogy (idézet az enyhén szociopata vallási vezetőtől): "A Hezbollah 70 kilométeres hatósugarú rakétái szellemországgá változtatták Izraelt. (...) Ha (az Egyesült Államok és Izrael) a legcsekélyebb agressziót akarnák elkövetni Irán ellen, félniük kell attól a naptól, amikor 2000 kilométeres rakétáink Tel-Aviv szívére mérnek csapást."
Egyesek már most jósolják az atomháború kezdetét jövő keddre, mikoris lejár valami ultimátumhatáridő, és Irán ledob egy atomot Tel-Avivra. Erre így nem látok esélyt, de a helyzet aggasztó.

LINKEK:

Mások társaságában vagy egyedül graffitizhetünk. Kissé bárgyú de talán egy pillantást megér.

Hogyan kell photoshop-pal egyetlen fűszálból füves kertet produkálni, érdekes. (angolul)

A világ legveszélyes utazási célpontjai. (angolul, de a képek is sokat elmondanak)

hétfő, augusztus 14, 2006

HÍREK:

Érdekes cikk arról, hogy talán már nem a puszta-pulikutya-gulyásleves országimázst kéne erőltetni.

Már fel lehet vinni kézitáskát a brit gépekre. De a ráparázás még tart, pl. visszafordítottak egy Londonból New Yorkba tartó gépet, mert mobiltelefont találtak a gépen. Röhejes, ide jutottunk.

Itthon 575 forint összeállítani a londoni folyékony robbanóanyagot, ami viszont nehezen kezelhető és könnyen robban.

Gyúrnak az Alzheimer-kór ellenszerére.

Irak: 62

Hétfő reggel 7-től tűzszünet, Izrael megkezdte a kivonulást. A Hezbollah tartja magát ahhoz, hogy addig támad míg izraeliek vannak Libanonban, de reggel hét óta mégis csend van. A háború halálos áldozatainak száma 900 (feltehetőleg jóval több is), ami nem nagy szám, de ahhoz képest igen, hogy jobbára teljesen ártatlan civilekről, gyerekekről és nagymamákról van szó, akik rakétát kaptak az otthonukba.
Kétlem, hogy ilyen könnyen vége lenne a dolognak, de a háborúnak talán igen, és marad a megszokott oda-vissza robbantás/bombázás.

vasárnap, augusztus 13, 2006

HÍREK:

Indul a Tarlós-kampány. Demszky is vicc, de ez a figura még inkább az.

Fidel Castro gyógyul.

Izraelben egyre inkább le akarják váltani a miniszterelnököt. Olmert ugyanis még durvább háborút indított el, mielőtt békét kötne. A túszokat nem sikerült visszaszerezni, a Hezbollah-t nem sikerült lefegyverezni, viszont ismét kiéleződött a helyzet a Közel-Keleten és jó sokan meghaltak.

Úgy tűnik nem az Al Kaida állt a merényletkísérlet mögött, hanem önálló emberek. Vagyis mozgalmi hullám lett a terrorizmus, és nem egy szervezett csoport amit le lehetne fegyverezni.

LINK:

Netről hallgatható nagyon jó ambient zene.
Itt a "music" menü alatt szintén, elalváshoz kellemes ambient, rá lehet keresni letöltőprogramokon is.