szombat, augusztus 26, 2006

HÍREK:

Azért gáz, ha a Jan Slota-féle sötét, korlátolt szélsőségesek elhatalmasodnak, mert előhívják országuk legaljának indulatait. Így történik most Szlovákiában: egy 23 éves magyar egyetemista csajt suliba menet elkaptak, összevertek, kitépték a fülbevalóját a füléből, magyarellenes szövegekkel tarkították pólóját, kirabolták majd otthagyták. Gyurcsány reklamál a szlovákoknál, hogy határolódjanak el az ilyen szélsőjobboldali arcoktól. Nem elhatárolódni kéne, hanem eltávolítani az ilyen majmokat a hivatalos pozícióból, a tetteseket pedig sittre vágni.

Bőven vezet a Fidesz a népszerűségi listán, a MIÉP pedig szerencsére a béka segge alatt. Túl sokat ez nem jelent, majd 4 év múlva fog csak számítani, mennyire népszerű a kormány.

500 ezren voltak a Budapest Parádén, még ha túlzás is az ennyi. Nem volt vészes, de tény hogy ez nehezen nevezhető "Love Parade"-nek: mindenhol a szemét, mindent széthugyoznak mert nincs elég WC, emellett olyan figurák jönnek elő és olyan számmal, hogy az ember elcsodálkozik, honnan is kerültek ezek elő. De nem baj, ingyenes, kell ez.

Pszichopata bolond New Yorkban autójából lőtte az embereket, egyet nyakon talált, az meg is halt, a többi túléli. Ezt nevezik "drive-by shooting"-nak, és az elkövető számára előnye, hogy mivel teljesen véletlenszerű és gyorsan le is léphet, nehéz lenyomozni. Épp ez teszi igazán beteggé a dolgot, és talán az sem véletlen, milyen sok ilyen van Amerikában.

Nem túl fényes a helyzet a Közel-Keleten: Irán nem hajlandó leállítani az atomprojektet (ami vagy atombomba, vagy csak atomenergia), Izrael pedig kinevezte az esetelges Irán elleni háború főparancsnokát, valamint felhívta a figyelmet atomtengeralattjárójára. Kár lenne a sok gyönyörű és hangulatos városért, valamint a rengeteg civilért, de nincs mit tenni, lesz ahogy lesz.

péntek, augusztus 25, 2006

HÍREK:

Állítólag már nem tágul az ózonlyuk, nem fogunk szétégni az UV-sugárzásban.

Három év múlva Kína és Oroszország közösen küldenek űrszondát a Marsra.

Nem elég nagy a fapadosok forgalma Budapesten, így lépnek (és ez nagy gáz). A SkyEurope még marad, ők látnak reményt, a WizzAir meg inkább a lengyelekre mozdul, mert ők inkább utaznak.

Nem elég népszerű már a Tévémaci, előbb-utóbb lehet meg is szűnik. Jó cucc volt pedig.

A Kendermag Egyesület egy civil szervezet, mely a marihuánafogyasztás dekriminalizációját tűzi ki céljának. Jogi védelmét a szintén civil (tehát pártfüggetlen és adományból élő) TASZ látja el. Mikor a nyár elején Kínában drogkereskedőket végeztek ki, Dávid Ibolya erősebb drogpolitikát követelt, kamu kutatásokra hivatkozva. A Kendermag nyílt levelében cáfolta és korrigálta az állításokat. Választ természetesen nem kapott.
Sok reményt látok ezekben az egyelőre gyenge lábakon álló civil szervezeteken. Csórók, mivel adományból élnek, de lassan egyre nagyobb erejük lesz, hogy végül az államot, a társadalmat és a pártokat is féken tarthassák.

LINK:

Kikapcsolódásként nézzük meg közösen, hogyan rángatózik a vízben különösebb cél nélkül a mikroszkópikus medveállatka!

csütörtök, augusztus 24, 2006

HÍREK:

2009 előtt biztosan nem mehetünk Németországba melózni.

Alfred Kinsey a szexológia megalapítója.

London repülőterén az új röntgen belát a ruhánk alá, súlyos darab.

Szeptembertől drágul a vonat meg a busz, kb. 8 százalékkal.

Világegyetemünk jó részét nem az általunk ismert anyagok alkotják. Újabb eredmények a fekete anyaggal kapcsolatban. Egyetlen gramm az anyagból több millió dollárba kerül a feketepiacon.

És végezetül egy jó beteg história: a csávó elrabolt egy tízéves lányt és egy szobába zárva tartotta 8 éven át, tanította meg valószínűleg egy kis ez meg az. A csaj végül megszökött, a fogvatartója pedig a sínek alatt végezte. Van fénykép is a degenerált figuráról.

szerda, augusztus 23, 2006

Kedves olvasóim! Ma meg tegnap nem írtam, mert dolog volt, de holnap, vagy akár ma éjjel még fogok, nincs vége az oldalnak. Ez a helyzet.

hétfő, augusztus 21, 2006

HÍREK:

A távolból, magasról és biztonságból néztük a tegnapi tűzijátékot. Háromnegyed 9-kor állandó villámlás, azt lehetett hinni hogy ez is a dolog része. 9:10 tájt egy-két esőcsepp, majd a jégeső és brutális szél hirtelen, arra gondoltunk, mi lehet ott a tömegben ahol mozdulni sem lehet és rájuk szakad a jégeső, ki fog törni a pánik (így is lett). A további tűzijáték amint felvillant, el is tüntette a szél és az eső, a TV csatornák mind meghaltak, kivéve az RTL.
A vihar durva volt, kidőlt sok fa és leszakadt ez-az, ami nem lenne gond ha nem lenne alatta milliós, mozogni képtelen tömeg. Fa esett egy 12 éves lányra is, aki meghalt. 3 halott, 250 sérült eddig. Ketten vélhetőleg belefulladtak a Dunába, mert a hajójuk felborult. Megy az egymásra mutogatás, hogy nem tájékoztatta őket a meteorológia, azok meg azt mondják, ki se kérték a véleményüket.
Itt vannak képek.

A franciák mindössze 200 embert küldenek ENSZ-elni Libanonba. Feltehetőleg azért, mert nem akarnak belebonyolodni ebbe az iszonyatba, valamint kitenni magukat a belföldi robbantgatások lehetőségének.

Indiaiak bojkottálják a Coca Colat/Pepsi-t, és a Közel Keleten is hasonló a helyzet. A képen lovat itatnak Pepsivel.

És végül, a nem egészen hihető kategóriában: édessé vált a tengervíz Indiában, mentek oda inni belőle.

vasárnap, augusztus 20, 2006

HÍREK:

Nobel díjas tudós frankónak tűnő ötlete: kénnel lehet ellensúlyozni a melegházhatást. Könnyen lehet hogy megoldódott a probléma.

Kofi Annan szerint Izrael megsértette a tűzszünetet. Izrael nem tud lehiggadni.