péntek, június 23, 2006

LINKEK:

Leszedhető háttérképek itt és itt.

Magyarra fordított programok tömkelege.

Valuta átváltások, percre pontos.

A rossz vicc: Janika nevű ember zenéi, egyet érdemes meghallgatni.

CD borítók nagy felbontásban, a tökéletes másolatért.

Krekket keresve a legfontosabb ez és ez.

FBI tíz legkeresettebbje.

csütörtök, június 22, 2006

Most egy darabig nem leszek gépnél, aztán 2-3 napot igen, aztán egy darabig megint nem. Addig is olvassátok az eddigieket, aztán majd nézzetek vissza.
Kicsit változik a linkelés.

Van látogatószámláló a lap alján. Nem számolja többször ugyanazt az embert egy alkalommal, se a frissitéseket, se engem ha megnézem.

HÍREK:

Befenyített valaki hogy bomba van az amcsi követségen, feltehetőleg csak poénból. Szokásos kiürítés/ráparázás/médiaizgatás következett. Gyurcsány adott egy huszárcsizmát az amcsi elnöknek, ajándékba. Feltehetőleg az első amcsi kukába kerül (disznók elé gyöngyöt klasszikus esete).
Feljött a vízumkérdés, hogy kelet-európaiak miért jutnak ki amcsiba nehezebben mint a nyugat-európaiak, ha egyszer egységes EU van. Bush erre kitérő választ adott, akit érdekel olvassa el. Amúgy ez régi sztori, anno is kvóták voltak, nyugat-európai bármennyi jöhet, keletről kevesebb.
A belváros üres. Az index képein látszik, mennyire boldog minden politikus aki kezet rázhat Bush-sal. Érdemes megnézni a végtelen sötétséget és arroganciát, ami Bush feleségéből árad. Állítólag egyszer megkérdezték Bush-t, milyen az ideális texasi feleség. Erre ő azt mondta, olyan, mint az övé: mesterszakács nappal a konyhában, és prérikurva este az ágyban.
Ezzel a szép befejezéssel be is fejezem a Bush témát, épp eléggé idegesít így is, de holnapra legalább elmegy innen a
bomba és csizma
vízum
index

A hollandok petricsészékben tenyésztenek disznóizomsejteket, és ebből készült a mesterséges hús, ami teljesen ehető. Lehet hogy ez lesz majd a jövőnk, olcsóbb mint az állatartás, és majd esszük a pépet.
hús

Szerencsétlen Indonéziát kivégzi az isten haragja. Kaptak egy szökőárat, egy földrengést, egy vulkánt és most földcsuszamlás-áradás kombót.
Indonézia (angolul)

Angolában február óta 1600-an haltak meg kolerában. Iszonyat ami ott van, a gyerekek a csatornában tapicskolnak.
Angola (angolul)

Link most még nincs, lehet hogy a nap során még lesz.

szerda, június 21, 2006

ami ma lemaradt
LINKEK:

Alap. (van aki már ismeri..) Aki nem nézi meg, magára vessen.
http://www.media.ebaumsworld.com/supercoolpic.swf

Orosz rulett játék egy kis fehér torz lény ellen. Vinnyog amikor fejéhez illeszti a pisztolyt.
http://jo.zan.hu/poen/flash/gimproulette.swf

És végül de nem utolsósorban, malajziai harcművészet edzése!!!
http://video.google.com/videoplay?docid=7802397296848793215&q=malaysian+martial+arts

NAPI INFO:

Ajánlok pár programot:
1. Internet böngésző: Avant (http://www.avantbrowser.com/). Olyasmi mint az explorer és arra alapoz (így expl beállításai avantra is érvényesek), de sokkal jobb, ingyenes és állandóan fejlesztik. Kb. 2-3 éve csak ezt használom. A Firefox (http://www.mozilla.com/firefox/) is jó de az nekem szokatlan, állítólag az a leggyorsabb.
2. Immunrendszer: reklám- és mocsokírtásra: SpyBot (http://www.safer-networking.org/hu/index.html) és Ad-Aware (http://www.lavasoft.de/software/adaware/), vírusírtásra Nod32 (http://www.eset.com/) és tűzfalnak Outpost (http://www.agnitum.com/products/outpost/index.php). Utóbbi kettőnek kell egy kis krekk, ezután előbbi frissíthető, utóbbi nem.
HÍREK:

Olaszok az utóbbi időben igencsak rátámadtak a maffiára. Áprilisban elkapták a palermói keresztapát, Bernardo Provenzano-t, majd 3 lehetséges örökösét is (egyik pszichiáter!). Kezd kiderülni, milyen összeköttetései voltak/vannak a maffiának a kormánnyal és hogyan befolyásolták a választásokat.
Nem hiszem hogy végleg meg lehetne szüntetni a maffiát, de próbálkozni lehet.
http://hvg.hu/vilag/20060620szicilia.aspx

Egy 2,5 GHz-es processzor 2,5 milliárd műveletet tol másodpercenként. Most olvasom, hogy csináltak egy olyat, ami 350 GHz-es, -268 fokra lehűtve pedig 500 GHz-es. Elég kemény. IBM szerint lehetséges az 1 THz (terraherz, azaz ezer gigaherz). Az is igaz, hogy ezeket mi felhasználók nemigen tudnánk értékelni: az összes ma létező játék és program lazán futna egy 10 GHz-esen is.
http://hvg.hu/Tudomany/20060620chip.aspx

Márciusban Bush megünnepelte az 1848-as forradalom 50. évfordulóját. Keveri a '48-at az '56-tal.
Mindenesetre mostani látogatása alkalmával a helikopterek csak magyar parancsra lőhetnek, amcsira nem. Viszont tűzoltóknak és mentőknek alternatív útvonalat kell találniuk. Ez azt jelenti, hogy a késés miatt meghalhat majd holnap pár ember, akinek az életét kevesebbre értékelték, mint e patkányét.
http://index.hu/politika/kulfold/bushbak0316/
http://index.hu/politika/belfold/bsh9259/

Csehországban négyen belehaltak a melegbe.
http://www.nol.hu/cikk/408190/

kedd, június 20, 2006

LINKEK:

Nagyon jó Honda reklám, állítólag több százszor kellett elpróbálni mire minden működött.
http://www.break.com/index/hondaad.html

és egy span oldala, ami nem szorul magyarázatra:
http://kender.nevelde.hu/

feliratok (előbbi ismertebb, utóbbit 2 napja találtam és ott is sok minden megvan):
http://www.feliratok.hu/
http://subtitles.xvidstation.com/index.php?page=3&action=search&sid=subtitles&search_keywords=

és mostantól
NAPI INFÓ:

Ezópusz: Időszámításunk előtti VI. században élt, ókori görög korban, rabszolga volt. Tanmeséiről elhíresült, felszabadították, majd diplomáciai szolgálatot teljesített. Akkoriban zsarnokság volt, a nyílt beszéd nem volt ajánlott (lásd kínai sztori leljebb), ezért állatmeséken keresztül közölte véleményét. Általában utána leírják a tanulságot, de ezek sokszor eltérnek ugyanannál a mesénél, és nem hiszem hogy maga Ezópusz is elmondta volna a sztorijai után.
Mindenesetre Ezópuszt legörgették a hegyről (meg is halt). Itt következik egy meséje, kissé rövidítve:
Paraszt megy aludni, de nem tud mert egész éjjel a fülemüle énekel kinn. Másnap csapdát állít és elfogja, közli vele hogy mostantól majd neki fog énekelni minden nap egy ketrecben. Fülemüle mondja hogy ő nem tud ketrecben énekelni, csak szabadon. Paraszt: akkor megsütlek és megeszlek, úgy is jó. Erre a fülemüle azt válaszolja, hogy ha szabadon engedi, mond neki 3 bölcsességet ami többet ér mint az ő sovány teste. Így is lesz, fülemüle felrepül egy fára, paraszt kéri a 3 bölcsességet. Mire a fülemüle:
- Első: Sose hidd el egy fogoly ígéreteit. Második: Tartsd meg amid van. És harmadik: Sose búsulj azon, amit örökre elvesztettél.
HÍREK:

Csütörtökön jön hazánkba tudjuk ki. Fél Budapest le lesz zárva, tűzoltók és mentők sem haladhatnak a lezárt utakon. Az elnök az ide vezető úton megnéz egy '56-ról szóló filmet hogy képbe legyen, ugyanis eddig biztosan nem volt, valamint feltehetőleg felkészül primitív, sablonos de hatásos beszédédből és begyakorolja az ehhez kapcsolódó álkomoly fa/majomarcot. Tüntetés továbbra is lesz, miközben NATO helikopterek védik a világ legfontosabb (de korántsem legértékesebb) emberét.
http://hellcomebush.net/blog/
http://hvg.hu/itthon/20060619bush1.aspx
http://www.nol.hu/cikk/407996/
http://index.hu/politika/bulvar/gwb3126/

Jövőre 20 milliárdos vesztesége lehet a BKV-nak, amit egy tíz százalékos bérlet/jegyárnöveléssel kompenzálhat. A MÁV, a BKV csak állandó állami utántöltéssel megy, pedig ennek nem kéne így lenni, igen sok országban nyereségesek ezek a cégek.
http://index.hu/politika/belfold/budapest/bpesthirek/?main&269877

Jó kis eufémizmus: nem megszorítás, nem sokkolás, hanem "költségvetési kiigazítás". Mint ugyebár nem visszavonulás/menekülés, hanem "rugalmas leválás".
http://hvg.hu/itthon/20060619polvitanap.aspx

JAVÍTÁS:

Nem az egész KFKI-t veszi meg a T-Mobile mint azt írtam, hanem csak valami információs részlegét. Jobb is így, enyhén beteg lett volna, mintha a McDonalds venné meg a Magyar Tudományos Akadémiát.

Ma nincs link mert sietek de később lesz.

hétfő, június 19, 2006

HÍREK:

80 milliárdot folyat bele az állam a MÁV-ba, amit az hamarosan fel is fog élni (tavaly 55 milliárdot sikerült). Előbb-utóbb valahogy át akarják rendezni a MÁV-ot, de mint tudjuk, ez sem lesz egyhamar.
http://www.nol.hu/cikk/407918/

Szaddám Huszeint feltehetőleg ki fogják nyírni.
http://www.nol.hu/cikk/407953/

Az EU 25 országából csak hatban büntetik a füves cigi fogyasztását (köztük nálunk is). Franciaországban is büntetik. Az idézett cikk leírja, milyen sokan fogyasztanak vadkendert.
A halál se fogyaszt vadkendert, mivel az abban lévő THC tartalom olyan alacsony, hogy egy kilóval el kellene szívni hogy valamilyen hatása legyen. A gyakori tévedés jól példázza a hatóságok tájékozatlanságát.
"Ha a hazai hivatalos jelentésekben olyan fogalmazással találkozunk, hogy ennyi meg annyi "vadkendert" lefoglaltak, megrendülhet a bizalmunk a rendorség szakértelmében, a vadkender ugyanis szabadon növo gyom édes hazánk széles tájain, hatóanyag (THC) tartalma vagy semmi, vagy egészen elenyészo, ekként nem is számíthat kábítószernek." (Lángh Júlia: A fûrõl, 1998.12.01 Élet és Irodalom)
http://hvg.hu/vilag/20060618gallcannabis.aspx
http://www.kendermag.hu/index.php?oldal=publicisztika&azon=3

LINK:
városi legendák története + igazak vagy sem
http://www.urbanlegends.hu/

vasárnap, június 18, 2006

HÍREK:

Kínában nem jó üzlet ellenzékinek lenni. Fu Xiancai egy német TV-nek bírálta a kormány bizonyos lépéseit. A rendorök kihallgatták, majd ismeretlen tettesek eltörték pár nyakcsigolyáját, úgyhogy válltól lefelé lebénult.http://hvg.hu/vilag/20060618kinaellenzeki.aspx

Szlovákoknál választások voltak, nyertek a szocdemek 29%-kal, másodikak a kereszténydemokraták (18%), harmadik a szélsojobb (12%), és negyedik a Magyar Koalíció Pártja (12%). http://www.nol.hu/cikk/407849/

Japánok hamarosan lépnek Irakból. Egyre kevésbé van értelme ott maradni. Legkésobb 2 év múlva, mikor Bush lelép a trónról, az amcsik is feltehetoleg ott fogják hagyni, mert beletört a bicskájuk. http://www.nol.hu/cikk/407850/

A csecsen kormány megölte a csecsen szakadárok vezérét (terroristák vezérét). Kicsit ez furcsán hangzik. Az a helyzet, hogy a csecsenek igen régóta el akarnak szakadni az oroszoktól, de az oroszok ebbe semmiképp nem akarnak belemenni, mivel fontos olajvezeték megy át az országon. Groznijt elpusztították, az ellenállás viszont azóta is megvan.
A csecsenek jelenlegi vezetője Kadirov, aki orosz- és Putyinbarát. Apja is oroszpárti volt, merényletben meghalt. Nem sokkal szeptember 11 után az oroszok terroristáknak kezdték nevezni a csecseneket, állítólagos Al-Kaida összeköttetéseket véltek felfedezni, és közölték, hogy a terroristák a hegyekbe menekültek (mivel Groznijt kivégezték az oroszok). USA-nak ez bőven elég volt ahhoz, hogy elfogadja a csecsenírtást, így az országnak többé-kevésbé vége.
Anno csecsen személytől emailen tudtam meg, hogy sokszor úgy fegyverkeznek, hogy az ellenük küldött orosz katonák eladják nekik a fegyvereiket jó pénzért.
http://www.nol.hu/cikk/407828/
illetve http://hvg.hu/gocpontok.csecsenfold.aspx

Bush ismét hazánkba látogat, ugyebár... Tüntetés szerveződött ellene a Kossuth téren, de áthelyezték a Szabadság térre, "biztonsági okokból". Vagy azért, hogy a világ és az amcsik ne lássák, hogy itt nem mindenki imádja a seggarc elnöküket. Múltkor is volt egy tüntetés ellene, azt is átrakták, jó messzire.
Én személy szerint nem hiszem hogy a világon bármit is változtathat ez a tüntetés, de mégis jó lenne ha sokan lennének ott. Aki hisz benne, legyen június 22.-én 16 órakor a Szabadság téren.
http://hvg.hu/itthon/20060608bush.aspx

IDŐJÁRÁS:
Olyan meleg van hogy beájulok, viszont az időjósok szerint egész jövő héten esős idő lesz, sőt már ma este is.

LINK:

http://gadget.blur.hu/niteplanner/