szombat, július 29, 2006

HÍREK:

ENSZ kivonul Libanonból.
Izrael pedig kilőtt egy olajtartályt, töménytelen mennyiség ömlött a Földközi-tengerbe. Amíg tart a tengeri blokád és a háború, tisztítani sem lehet. Kuvait és az EU segítenének.

Kongóban választások.

Az új Combino villamosban nincs légkondi, mivel túl gyakran nyílnak az ajtók. A brutális hőségben nem lehet állatot szállítani.

péntek, július 28, 2006

HÍREK:

Oroszok kivégeztek egy csecsent, ami gyakran megtörténik, viszont videófelvétel is készült róla (mármint a kivégzési parancsról), ezért a fiatal férfi anyja az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult.

Irakban szinte fullos vallási polgárháború, napi átlag száz civil halottal.

Libanoni béketervet mintha a Hezbollah is elfogadná.
Arab országok egyre inkább Hezbollah-pártiak, főleg Condoleezza Rice hírhedt mondata után (lásd leljebb pár nappal ezelőtt).

csütörtök, július 27, 2006

HÍREK:

2010-re még nem lesz eurónk, de 2042-re már egészen biztos.

Tutankhamon nyakékében a kő nem földi eredetű. Meteorit csapódott be és üveggé olvasztotta a földet, többszörös atombomba erővel. Lehet előbb-utóbb jön egy hasonló, és akkor kevésbé fog számítani a gazdasági megszorítás és az európai integráció, mivel husánggal kell kergetni a barnamedvét hogy legyen vacsora.

Május óta egyre népszerűbb a Fidesz és egyre kevésbé az MSZP. Ez mondjuk nem meglepő, kiderül mit hoznak ki a 4 évből, aztán kell mérlegelni. (Fidesz-MSZP szinten nem fogok politizálni csak ha rákényszerülök)

Fidel Castro (80 éves) poénkodott, hogy "kis északi szomszédainknak nem kell aggódniuk, nem tervezem, hogy hatalmon maradjak százéves koromig". Amcsik már várják is a halálát, ha már kinyiratni egyszer sem tudták. Öreg Castro nem vén Castro.

Fradi már csak NB II-es. Tré.

Kofi Annan, az EU és több ország is egyre jobban kivan és egyre inkább akar tűzszünetet, mióta kaptak egy izraeli rakétát egy ENSZ megfigyelőbázisba. Eközben már 750 ezren lettek otthontalanná, vagy 500 civil halott van, Izrael pusztít, a Hezbollah pedig csak szerdán 125 rakétát küldött bele Haifába. Biztos szép kis városok voltak, most pedig évtizedek kellenek az újjáépítéshez, a minden ok nélkül kivégzett családokra, gyerekekre pedig szarik rá a világpolitika.
Nincs érdemi fejlődés a sötét középkor óta, csak a csomagolás változott.
ESTI BUDAPESTI (POZITÍV) HÍREK:

Folyamatban vannak a papirok az új 4-es metróval. Biztosan sokáig tart még, viszont lehet szavazni interneten hogy milyen színűek legyenek. Emellett egyterűek és átjárhatóak lesznek, még légkondi is lesz, úgyhogy már nem az a klasszik CCCP gyártmány. Szerintem nagy poén, ki lehet nagyítani a képeket. Jó látni némi fejlődést, még ha csak népoltás is.

LINKEK:

A Wikipedia egy hatalmas internetes enciklopédia, melyet a felhasználók írnak, simán hozzá lehet férni. Nagyon színvonalas és rengeteg mindent meg lehet tudni, szóval kifejezetten ajánlom. A magyar verzióban kevesebb a cikk, de némi infó van például szinte minden magyar településről. Órákat el lehet tölteni, rengeteg cucc van: Zsebeháza, ie. 524, VI. Leoó pápa stb., tele linkekkel.
Aki ezek után sem nézi meg: nem kötelező a disznótor.

ZENE:

Holnap este a Kuplungban Teletrip koncert (elektronikus nyugis), érdemes meghallgatni a zenét, pl. ezt a számot. Ha bejön, holnap este koncert van.

Így este csak jó hírek, kihagyva a MÁV-falsulást, iszonyú beteg hőséget, közelkeleti hangulatot, adóemelést, sokkolást, pszichózist.

szerda, július 26, 2006

HÍREK:

HVG cikk a szellentés kultúrtörténetéről.

Sarki fény terjeszti a baktériumokat a földről az űrbe. A sarki fény valami elektromos-mágneses okú fényjelenség, északon gyakori (Alaszka, Grönland) és hihetetlen szép és mozis.

Az EU továbbra is szponzorálja az őssejtkutatást. Csak Bush vétózta meg. Örülök hogy az Únióban nem olyan erős a pszicho-dogma-keresztény életérzés mint az amcsiknál.

Saront (volt izraeli kormányfő) mesterségesen tartják életben, nem egészen tudnom miért is?

Vasárnap a MÁV két balatoni vonata kis híján összeütközött, ami ezer ember végét jelenthette volna. A MÁV addig hallgatott, amíg az újságírok nem árulták el őket.

Ma hajnalban volt a hazai hőmérsékletmérés óta a legmelegebb hajnal, 22 fokos. Jövő hét közepéig tart a kemence-sokkolás.

Izrael vs. Hezbollah csaták zajlanak. Izrael kilőtt egy ENSZ bázist, páran meghaltak, Kofi Annan ki is van bukva.
Kivételesen
Egymást eszik az emberek mióta léteznek, a háborúhoz és mészárláshoz nem kell sok, az emberbarát keresztény egyház pedig igen sokat tett hozzá a különféle kínzószerszámok kialakításához. Hiába tudjuk mit kéne csinálni, iszonyú lassú a haladás. Alapjába véve egyáltalán nem vagyunk békés faj. De nem kell csüggedni, a természet előbb-utóbb kivégez minket is, és akkor ismét béke lesz és süt majd a nap.
ui. aki hullarészeg és üvöltözik az fogyaszt és erősíti a kapitalista gazdaságot, aki a parkban hátradől és a madarak hangját élvezve szív, azt bezárják rács mögé, mint majmot az állatkertbe.
ui2. azért a pici betű mert ez nemigen kötődik a tartalomhoz, de ártani nem árthat

kedd, július 25, 2006

HÍREK:

Parlament megszavazta a tandíjat. Innentől kezdve csak a legkiemelkedőbbeknek nem kell fizetni jó 100 rongyot félévenként. Biztos bonyolultabb a dolog, de nekem gyanús, mert aki nem tud színötösre teljesíteni mert nincs ideje tanulni, az fizethet, aki meg csak közepest ér el, de van elég pénze, annak mindegy. Vagyis ez a rendszer a gazdagabbaknak kedvez, szerintem, de még utánajárok.
Benéztem, jövedelemigazolás alapján aki nem áll úgy anyagilag az tanulhat ingyen, csak az perkál akinek van miből.

Holnap kezdődik az úszó EB, Balatonalmádin és a Margitszigeten.

Szlovákiában nem úgy néz ki hogy változna a magyarellenes beszólogatás.

Japánok kocka alakú dinnyéket gyártanak. Egyesült Arab Emirátusokban pedig kocka alakú paprikát, paradicsomot, uborkát, mert ezt könnyebb szállítani. Az is tény hogy utóbbi ország a világ egyik leggazdagabbja, az olaj előtt kecskéket tenyésztettek, de most már dollár alakú mesterséges szigetet készítenek.

Izrael ugyebár tovább lődözi a rakétákat. Hezbollah emberei pedig (állítólag) elvegyülnek a civilek közt, és ez libanoni családok halálát okozza. Kérdés hogy ha elvegyültek akkor miért kell a tömegbe lőni? Interjúban a palesztinok befenyítették az USA-t, mire a paranoia azonnal beindult, az FBI már keresi is a belső ellenséget. Pár ártatlan biztos ingyen utat nyer Guantanamóba.
Baloldali izraeliek tüntetnek a háború ellen. Mellesleg palesztin területeket továbbra is bombáznak, csak ez most nincs annyira előtérben.
Amcsik még egy darabig hagyják a dolgot, aztán NATO-háton bevonulnak Libanonba. Amerikai külügyminiszter ezt tudta mondani: "Eljött egy új Közel-Kelet ideje, ideje megmondanunk azoknak, akik másfajta Közel-Keletet akarnak, hogy mi győzünk, ők vesztenek." Épp ez kell az araboknak, hogy bejönnek az amcsik és megmondják mi lesz. Nem lesz ennek jó vége.
Az olajárak pedig nőnek, és Irán megteheti, hogy egy ideig leállítja az olajeladást. Ez neki se tenne jót, hosszú távon nem is tartható mert csődbemennek. De sokkolásra bevethető.

hétfő, július 24, 2006

HÍREK:

Miss Univerzum szépségverseny, a norvég lány nem semmi.

HVG cikk, mit tehet velünk a rendőr. Pontosabban törvény szerint mit tehet.
"Az intézkedés után az állampolgárnak joga van megtudni az igazoltatás okát, kivéve ha az veszélyezteti a közbiztonságot." (A TASZ szerint az igazoltatás "méltatlan egy jogállami rendőrséghez".)
"A törvény betűje szerint a ruházatot csak alapos gyanú esetén vizsgálhatják át."
"Maga a motozás azonban nem folytatható le a nyílt utcán és csak azonos nemű személy végezheti."
Ennek ellenére motozásra elég gyanú a raszta haj, a hangos nevetés vagy a piercing, vagyis a "gyanúsan különböző" kinézet. A motozás pedig sokszor minden csak nem kulturált, inkább paraszt és megalázó. Ha pedig ne adj isten illegálisnak minősített növény van az embernél, az élmény életreszóló lesz.
Még oldalakon át taglalhatnám és taglalhatnák mások is a hazai járőrök stílusát, de nem fogom.

Aki teheti, a Balcsin vészeli át a meleget. A szombati átúszáson kb. nyolcezren vettek részt.

Kevésbé fogy a magyar, ugyanis a halálozási arány csökkent, a születési pedig kissé nőtt. Az ország népessége kb. 10 millió 71 ezer.
Sokak számára jelentéktelen gondnak tűnhet hogy fogy a magyar. Tény hogy a világ fejlettebb országainak általában fogy a népessége. A baj viszont nem az, hogy elfogy a magyar, hanem hogy egyre kevesebb kereső korú tartja el az egyre növekvő nyugdíjas réteget. Az 50-es években sikeres, de nem túl humánus megoldás volt az abortusz betiltása, minek következtében az általános iskolákban 2 csoportra osztották a vagy 40 fős osztályokat.

Szaddám Husszein éhségsztrájkol, csövekkel táplálják.

Condoleezza Rice amcsi külügyminiszter Libanonba látogatott. Bush közölte, hogy természetesen mihamarább tűzszünetet akarnak, de előbb a Hezbollah-t el kell tüntetni Dél-Libanonból.
Még tíz napig simán eltart az akció, Izrael ezek után beleegyezne, hogy NATO és EU csapatok szállják meg Dél-Libanont. Izrael minden lerombolt házat tíz libanoni ház lerombolásával bosszul majd meg.

vasárnap, július 23, 2006

HÍREK:

Újabb földrengés Indonéziában. Áprilisban kolerajárvány is volt.

Ján Slota (szlovák szélsőjobb) gyalázza a magyarokat, be akarja tiltani a magyar pártot.

Most már az izraeliek is lépnek Észak-Izraelből. Az amcsik még egy hetet adnak, Izrael pedig Bejrút zsúfolt városnegyedeit bombázza.
Izrael, USA és Nagy-Britannia terroristaszervezetnek tekinti a Hezbollah-t, az EU viszont nem. A csoport egy szélsőséges muzulmán párt Libanonban, a parlament 18%-át teszik ki. Kórházakat, iskolákat is építenek, javítják az infrastruktúrát és a mezőgazdaságot. Emellett nem ismeri el Izraelt, és fegyveres szárnya a rakétákat lődözi. Szíria és Irán támogatja a csoportot, de állítólag csak anyagilag, nem fegyverekkel.