csütörtök, augusztus 31, 2006

HÍREK:

Csillagászok végignézték egy szupernova robbanását. A mi napunk is addig dagad majd, míg hatalmas szupernova lesz, ami berobban, és lesz belőle fekete luk.

Szlovákia kikéri magának a csesztetést. Szlovák-magyar közös tüntetés a szitu ellen.

Az iráni elnök többször is tagadta a Holokauszt létét. A Holokauszt túlélők meghívták Auschwitzba. Kétlem hogy elmenne, de jó a lépés.

"Velence már elvesztette a lelkét". Egyre többen vándorolnak ki, sok az öreg és a turista, bezárnak a kis családi vállalkozások, helyükre nyomul a luxus és a szuvenír. A víz meg önti el az egészet. Kár érte, nagyon jó hely.

szerda, augusztus 30, 2006

HÍREK:

Demszky vissza akarja foglalni Budapestet az autósoktól. Jól hangzik, csak az a része kevésbé, hogy 2013-ra igéri, ami már a realitáson túl van.
További derűlátó jóslatokat olvashatunk itt.

Szaúd-Arábiában karddal fejeztek le egy drogcsempészt.

Szeptembertől, vagyis péntektől drágul az életünk: drágább lesz a közmű, cigi, pia, kaja.

Csütörtöktől vasárnapig minden mozi 350-be kerül, moziünnep van. Ha valamikor, most kell menni moziba, de érdemes jegyet foglalni, mert már is most megy.

LINK:

Letölthető programok, képek, videók és poénok, valamint rengeteg vicc ITT.

kedd, augusztus 29, 2006

Elveszett amit írtam, elég idegesítő, úgyhogy most csak pár szóban írom le azt, amit hosszabban írtam. EZ VAN.

HÍREK:

Megint levertek egy magyart Felvidéken, ezúttal Diószegen. Csehek ki vannak akadva hogy mi ez, viszont legalább a nyitrai közéleti személyiségek is felháborodásuknak adtak hangot.

Indul a vérvétel kamion, nem világos hogy hova, de vért adni érdemes, mert megmenthetünk vele trébe jutott, további életre egyértelműen jogosult embereket.

Javult Ariel Saron izraeli ex-miniszterelnök és ex-mészáros állapota. Azért fura, mert azt hittem, már rég elföldelték. Kiderült hogy kómában tolja január óta (annyi baj legyen), de most áthelyezték egy normális kórterembe, gondolom mert már kevésbé kómázik.

A Plútó már nem bolygó, ami tré a planetáriumoknak, tankönyvkiadóknak, iskoláknak.

Szeptember 21.-én tüntetnek a diákok a Kossuth téren a tandíj ellen. Aki egyetért, legyen ott.

hétfő, augusztus 28, 2006

HÍREK:

A pozsonyi rendőrség
brutális megtorlást helyezett kilátásba a magyar lány lepusztításáért.

USA fenyegetőzik, Irán
szarik rá.

Göncz Kinga ragaszkodik hozzá, hogy Romániában
kisebbségvédelmi törvények előzzék meg az EU-csatlakozásukat.

A
kínaiak fejlesztik a duplaméretű csupazsír klóndisznókat.

INFO:

1985-ben a
Schengeni Egyezmény óta az EU belső határain teljesen megszűnt a határellenőrzés (még személyi sem kell), a külső határokon viszont megerősödött. 2007 oktobertájt lépünk be a schengeni övezetbe, ami azt jelenti, hogy Ausztria, Szlovákia és Szlovénia felé bármikor lazán átléphetjük a határt, illetve fordítva is. Vagyis a felvidéki magyarok ezután könnyűszerrel jöhetnek be az országba. Ez nem jelenti azt, hogy megszűnik a magyarellenesség, vagy hogy erősödik a magyar kisebbségek védettsége, de mindenképpen előrelépés.

LINK:

Idegesen vettem észre, hogy a frissen letöltött zenealbumok nem mp3, hanem mpc file-okat tartalmaznak, amivel nem tudok mit kezdeni. Mégsem kell kitörölni, van megoldás (bár egy részét már így is kitöröltem sajnos), méghozzá itt. Ingyenes program, és amit leszedünk az maga a program, ráklikkelés és átalakítás mp3-ba, igény szerinti minőségbe.

vasárnap, augusztus 27, 2006

Van azért remény és haladás, érdemes a civil szféra egyik legreménytelibb és legerősebb független szervezetére, a TASZ-ra felfigyelni. Profi jogászok sok esetben ingyen védik meg azok szabadságát és magánéletét a náluk sokkal erősebb erőszakszervezetektől (Állam, Rendőrség). Egy részlet az oldalukról:

"Ingyenes jogi tanácsadást nyújtunk az alapveto jogaikban sérelmet szenvedett betegek és drogfogyasztók számára, valamint felvilágosítást adunk adatvédelmi ügyekben. A betegjogok terén a leggyakrabban az orvosi iratok kiadásával, a betegtájékoztatással és a kezelésbe való beleegyezéssel kapcsolatos kérdésekben keresnek meg bennünket. Vannak akiket pszichiátriai betegségük következményeként gondnokság alá akarnak helyezni, ez ügyben kérnek jogi képviseletet. Sokan kérnek tájékoztatást a drogfogyasztás büntetojogi következményeirol, a droghasználók elleni eljárások során alkalmazott rendorségi eszközökrol és a gyógykezelés lehetoségérol. Emellett precedens jellegű ügyekben ingyenes jogi képviseletet is biztosítunk betegek, kábítószerfogyasztók, valamint adatvédelmi jogaikban sérelmet szenvedett személyek részére."
HÍREK:

Szlovákok nem foglalkoznak különösebben Gyurcsány követeléseivel.

A PC rövid történelme.

Irán folytatja az atomprogramot, emellett rakétákat tesztel.

Budapest Parádé képek. Itt is.