szombat, november 11, 2006

BELFÖLD:

tisztább Budapest, autómentes vízió - nem annyira irreális mint amennyire elsőre tűnik. Demszky azzal jön hogy 5-10 éven belül (?!) korlátozza az autóforgalmat a városban. Szép lenne ha mint a múlt század elején, sétálhatnánk az Andrássy úton, középen, néha egy villamos elrobog, sok biciklis, autó meg olyan ritkán és olyan előzékenyen, mint Amszterdamban. Az is igaz viszont, hogy autót vezetni jó: környezetkímélő autók kellenek, és Budapest alatti alagutak, ahol át lehet haladni a városon, és lehet közlekedni az autópályákon.

nyitrai magyarverés - Múltkor ugyebár ott végződött a történet, hogy a hivatalos álláspont szerint a lány kitalálta a dolgot, és pont. ÁM most jön a második felvonás, egy magánszemély ugyanis feljelentette a lányt hamis tanúskodásért. Ha bebizonyosodik/ráfogják (a kettő itt ugyanazt jelenti), 3-5 évet is ülhet börtönben. Vagyis: ment a suliba, megverték/megalázták, utána a rendőrök megalázzák, aztán az ország megalázza, végül irány a sitt. Nem hiszem amúgy, hogy lesittelnék, azt a szlovákok sem vállalhatják, abból ugyanis gond lenne.

Gyurcsány paródia

Tibet és a hdsnet.hu - A link feltehetőleg nagyon szép képeket mutat a tibeti vasútról, át a Himaláján. ENNEK ELLENÉRE az utóbbi egy órában képtelen voltam 2-nél többet megnézni, ugyanis a hdsnet.hu által szolgáltatott terézvárosi internet akkora egy mocsok szar, hogy az undorító. De nézzétek meg ti a képeket, biztos jók.

KÜLFÖLD:

németeknél még mindig van nácizmus - persze mindenhol van, de németeknél történelmi gyökerekre támaszkodhat. A mécseseket/koszorúkat szétdobálók kegyeletsértést követtek el, és kijárna egy-két gumibotos csonttörés.

testvérünk, a tengeri sün - sokat tanulhatunk tőlük, ugyanis rengeteg közös génünk van a vizisünikkel. A tengeri sün alapjába véve jó arc.

megszüntethető a vakság-e? - a kísérletek szerint megoldható. Nem a mi életünkben, teszem hozzá (bár lehet hogy de!).

péntek, november 10, 2006

BELFÖLD:

BKV vs Demszky - Át akarják szervezni a BKV-t hogy spóroljanak, az ellenőrök meg sztrájkolnának. Érdekes kis csatározások indultak itt is: az egész ország energiáját felemésztik a hatalmi harcok.

magyar ateista szervezetek - meg akarják szüntetni a hittant a sulikban. Nem tudom, egyetértek-e: akinek ez megnyugtató az biztos értékeli a suli utáni miszticizmust, engem inkább sokkolt ha a közelébe kerültem és megpróbáltak behálózni, beszívni, esetleg rámlöttyinteni a szenteltvizet mikor pont nem nézek oda.

KÜLFÖLD:

Fals a Britney-pornó - sajnos, nagy poénnak tűnt pedig.

LINK:

Kamu dokumentumfilm, de nagyon profi, az elfémesítő baktériumról (angolul).

csütörtök, november 09, 2006

BELFÖLD:

Demszky Gergényit marasztal - Nem túl szimpatikus nekem ez a Demszky, hiába jó dolog, hogy SZDSZ-es a fővárosi főpolgármesterünk. Gergényi régóta van a helyén, összeszoktak biztos.. meg ez a szöveg, hogy javultak a bűnüldözési statisztikák, ez úgy zajlik, hogy utcán motozzák a fiatalokat, előbb-utóbb csak előkerül valami, és máris javul a statisztika. Remélhetőleg a következő rendőrfőnök egy fokkal értelmesebb lesz. Lássuk be, Gergényi azért egy figura volt, de mennie kell.

Andrássy úti megoldás - A Magyar Kerékpárosklub javaslata a horrorisztikus "kerékpársáv" megjavítására. Teljesen okés, kivéve a Liszt Ferenc - Oktogon meghagyása, ott ugyanis mindig elállják a kocsik. Az még a jobbik eset, ha villog a lámpája, legalább tudja, hogy nem oké ahol parkol.
A kerékpárúttól balra van a parkolósáv, így besétálnak a képbe ill. ránknyitják az ajtót, mint hallottam ilyenkor leggyakoribb a kulcscsonttörés és a koponyasérülés.
Tegnap egy csávó áldogált a közepén, mikor jöttem, kicsit lehúzódott, én elmentem mellette, erre bemondja hogy "Szívesen!". Úgy érezte ő a jó arc hogy átenged. Kiváncsi volnék mit reagálna, ha az út közepén beállok a kocsija elé, nem tud haladni és dudál mint állat, aztán lassan lesétálok, hogy szívesen!...

A nyitrai magyarverés-történet vége - A történet lezárult. Malina Hedvig, aki összevert bedagadt véres arccal és összefirkált pólóval megjelent a rendőrségen, Robert Fico szlovák miniszterelnök és a belügyminiszter hivatalos álláspontja szerint hazudott, és a vizsgadrukkot akarta enyhíteni. Kárpótlást a lány nem kap, de az is elég lett volna, ha a szlovák kormány elismeri hogy atrocitás történt és elítéli az ilyen magyarellenes akciókat. Ehelyett megy a szemenszedett hazugság.

új főépítész kerestetik Budapesten - A múltkorit ugyanis megfúrták, mert nem akarta engedni a látképet elrontó felhőkarcolókat. Majd a mostani engedi.

KÜLFÖLD:

Izrael civileket gyilkolt - Rakétát lőttek valami palesztin rakétaállomásra, de nem tudni miért, benéztek valamit, és egy lakóövezetbe csapódott bele, álmukban ölt meg gyerekeket nőket civileket. Egy 5 éves kislány özvegy anyja is meghalt (forrás). Izrael bosszútól tart, és könnyen lehet, hogy a palesztinok ezért szintén izraeli civileket robbantanak fel, és ez így megy.

szerda, november 08, 2006

Na lássuk, mi is történt, míg én a sötét és hideg északi városokat jártam. Be kell valljam, míg ott voltam, szartam rá- és most is kicsit, mert már lefáradtam a Gyurcsány-Orbán egy-v-egy elhúzódó meccsből.

BELFÖLD:

Gergényi lép - Nyugdíjazását kéri, gondolom arról van szó hogy beáldozzák, ahelyett hogy vizsgálatokkal bonyolítanák a rendőri brutalitást. Tény hogy a csávó nagy paraszt és jó ha kidobják, emlékszünk ugye amikor közölte hogy a rendőröknek minden joguk megvan utcán motozni a fiatalokat. Igaz, egész jól leverte a tüntetőket, ezt el is várjuk egy ilyen fasisztoid iskolázatlan sittes figurától. Az viszont szánalmas, hogy a problémát mi nálunk így oldják meg, hogy mindig kirúgnak valakit, mint múltkor a tűzijátéknál.
Itt egy érdekes HVG cikk arról, miért is ez a "vezéráldozat".

Ki a gorrillánk apja?! - Állatkertben van Golo, a gorilla, és most merült fel a kérdés, hogy ki az apja. Vérvétel, vizsgálat, minden volt. Gorilláéknál ugyanis akkora a party hogy nem igen lehet tudni, mikor ki, merre, mennyire.

Fideszhumor - Épp a gyógyszerészkérdést tárgyalták, Fidesz kivonult megint, szokásos. Ez tipikusan az az eset amiről a mai bevezetőben írtam: nem olvasom el, miért vonultak ki, szarok rájuk, emberek falsra halnak meg a kórházakban, ezek meg kivonulnak, hát rohadjanak meg.

HVG cikk a hazai fűdílerekről - A hangvétel kulturált és tájékozott, már amennyire lehet (persze, van benne fals adat meg hülyeség, pl. "egyet tart szimpatikusnak" meg a 2500 mint kisker az is mi), de alapjába véve jó jel hogy egy értelmesebb mentalitás kezd megjelenni, és a HVG ebben is ott van.

KÜLFÖLD:

Robot-disznóvágás - Jó súlyosnak tűnő film a gépesített húsfeldolgózásról. Ugyanitt előzetes a filmből.

Szaddám is dead - Kivégzik- bár amcsi szokás szerint még egy jó ideig elhúzódik a per. Az amcsik szövetkeztek vele lazán, most meg kivégzik hogy a népet szórakoztassák, ez undorító. És lenne míg itt-ott kivégezni, nem csak a show kedvéért, mint most. Neveket nem mondok mert elvisz a ... azt sem mondom, kicsoda.

Amcsi félidő választások - Demokraták nyertek. Bush-nak nehezebb lesz a dolga. Nem csodálkozom, és az is egyértelmű hogy demokrata lesz a következő elnök, és talán visszafogják magukat egy kicsit, a mostani elnököt meg a kecskék elé vetik.

Embertehén génkísérlet - Vicces egy darab, és az index bevezető mondata is az.

Britney Spears pornó - Elválik a férjétől, és pornóvideóban startol. Állítólag.. van pár fals, lehet ez is az, de frankóbbnak tűnik. Meg előkerült a korábbi pornóvideója, szintén állítólag. Itt láthatjuk a tinik kedvencét, amint épp...

LINK:

Itt a nyuszis animáció, agyament egy történet teljesen de jó.
Megjöttem északról. Mivel most nincs sok időm, a hírek később jönnek (pedig sok van, pl. lemond Gergényi úgy tűnik). Most inkább gyorsan némi.

KOPPENHÁGA ÉS GÖTEBORG:

Északon, nem tudtam rájönni pontosan miben, de más az égbolt. Talán a felhők helyezkednek el alacsonyabban, de lehet hogy az ég színe világosabb. Mindenesetre a higgadtság és nyugodtság hangulata árad belőle, talán ezért is olyan kulturáltak ezek a népek. Mind a svédek, mind a dánok, de főleg az utóbbiak hihetetlenül barátságosak: segítettek sört kinyitni, tájékozódni, mobilról csörögni utcán leszólítós alapon, még az elveszett csomagom is megkerült, az a kemény! Nincs aki ne tudna angolul.
Mindkét nyelv hasonlít a némethez/angolhoz, a svédek kiejtése pár betű megszokása után már megy is, de a dánoké iszonyat, hiába próbálkoztam: DR Byen náluk "déá bhűn", Amager pedig csak "ámá". Koppenhágában ingyen utcai bringák is vannak használatra.
Dánia elég drága, sok minden az itteni ferihegyi reptéri lehúzós áron van- ennek ellenére lehet spórolni a külvárosi boltokban. Svédek olcsóbbak, bár a WC mindenhol 150 forint (ötkoronást kell bedobni, de egy magyar 50-est is pont elfogad), és valami oknál fogva az ásványvíz 600 forint egy fél literre.
Dánoknál bárhol lehet inni, teszik is a metróban, aluljáróban, mindenhol. Svédek viszont jobban ráparáztak az alkoholizmusra: piát csak külön boltban lehet kapni, a normális boltokban csak olyan söröket (amúgy nagyon finomak), melyeknek alkoholtartalmuk max. 3,5% lehet. És elvben nem lehet utcán inni.
És ami még vicces a dánoknál: az hogy a vonatpénztárnál sorszámot kell húzni és a kijelző mutatja mikor jövünk, az még érthető, de hogy a kis pékségnél is ez megy, az már furcsa.

Hírek tehát majd később.