szombat, október 28, 2006

Itt a 120. bejegyzés.

BELFÖLD:

biotechnológiai vezetőkké válunk - 5 év múlva Kelet-Európa legkeményebbe leszünk e téren. Kemény, ki gondolta volna hogy ez is megy itthon? (Umbrella Corp. földalatti kaptárlaborja..) Bár igaz az is, hogy már többször előfordult, hogy (akár ugyanaznap többször is) épp ráköszönnék vagy kezemet nyújtanám egy ismerősnek, mikor látom hogy az nem ő, csak eszméletlenül hasonlít. De mikor a negyedik ilyen van egy órában, elgondolkozom, nem klónozzák ezeket valahol, mondjuk az Erzsébet téri mélygarázsa legmélyén?

szlovák közvélemény szerint falsult a nyitrai lány - könnyebb is elhinni, elég rég volt, begyógyultak a sebek. Igaz, csak meg kell nézni azt a bizonyos rendőrségi képet, hogy elgondolkozzunk azon, akarhat-e valaki olyan szinten megúszni egy vizsgát hogy szétroncsolja az arcát? Lehet egyszerűbb betegséget színlelni.

plakátkiállítás a felvonulási téren

jönnek a MÁVhoz az emeletes vonatok - mekkora zsír! És mintha a bringaszállító jelzés is ott lett volna rajta..

KÜLFÖLD:

ismét felgyújtottak egy buszt a párizsi külvárosban - aki megnézi A Gyűlölet c. iszonyat jó filmet, az ráérezhet a hangulatra, mi is megy ott.

egyeseket kímélnek a szúnyogok - kiderült, az izzadságukban van valami anyag ami elfedi azt, amire a szúnyogok gerjednek- vagyis ebből lehetne frankó szúnyogriasztót előállítani.

LINKEK:

péntek, október 27, 2006

BELFÖLD:

2 budapesti bolt árul otthoni paprikatermesztő felszerelést - örül a szívem, van fejlődés, pedig már leírtam az országot 23.-án. És hagyják őket létezni ráadásul! Nincs is ezen mit ragozni, javul az ország mentalitása.

jönnek a gazdák de traktor nélkül! - Demszky majd Rendőrség közölte hogy zavarja Budapestet a nehéz munkagép, nem kell az ide. Így nélkülük jönnek a parasztok tüntetni. Sőt, kifejezetten elutasítják a szélsőjobbot, nem kérnek belőlük. Hogy eladják a magyar földet külföldieknek, mit tudom én mi megy ott lenn, a génmódosított növény meg nem zavar engem, bár nem tudom biztosra- amíg vírusoknak jobban ellenáll, jobb az energiatartalma, addig oké, de tény hogy sajnálnám a klasszik gyümölcsök eltűnését. De hogy így jönnek fel az oké, persze Kossuth-tér meg minden, de ez már legalább közelít ahhoz a kulturált ellenzéki stílushoz amit el lehet fogadni.

kemény mag még randalírozik - 20-30 ember még baszakszik a Kossuth téren. Azt jósolom, november 4.-én lehet még valami, ugyanis akkor verték le a forradalmunkat.

KÜLFÖLD:

ruszkik megnyomták a világ első légcsőátültetését! - jól esik hallani, amikor fejlődik az orvostudomány- egyre több olyan embert kímélnek meg a fájdalomtól, aki nem érdemli meg hogy szenvedjen. Azért légcsőátrakás az nem egyszerű!

LINK:

utóbbi 25 év legjobb számítógépreklámai

csütörtök, október 26, 2006

BELFÖLD:

interjú a volt KGB-góréval 1956-ról - még nem olvastam el, de amennyit belenéztem sok új infó van.

statisztika a hazai cigány népességről - Számomra is meglepő: szocializmus bukásával vége lett a rengeteg gyárnak is, ahol sok szakképzetlen munkás dolgozott (többek közt pont a cigányok), és mivel máshoz nem értettek, lett belőlük alkoholista, csöves stb. Ez nagy gáz, mindenesetre nem hittem volna, hogy a rendszerváltás után enyhén rosszabbodott is a helyzet.

Olaszliszka - az őrizetbe vett két gyanúsított öngyilkos akart lenni, nem sikerült. Lehet rájöttek, hogy hirtelen felindulásból mit is tettek. Lehet nem akarják hogy kivégezzék őket a börtöntársaik. És az is lehet, hogy full kamu a hír (mármint az öngyilk. kísérlet)

Fidesz feljelentést tett Gyurcsány ellen, az öszödi beszéd miatt - ügyészség visszadobta, nincs elég dokumentum.

házilagos határátkelőt csináltak az Ipolyra, hangulatos

gazdasági versenyhivatal megbüntette a SkyEurope-ot - ugyanis fals volt a reklámuk. Jó, hogy nálunk is van ilyen, és nem lehet bármit hazudozni.

nem koccintunk sörrel: a szokás történelme!

Orbán égeti az országot EU-szinten is - azt kérte ugyanis az EU-tól, hogy nem támogassák ezt a komcsi kormányt. Az EU viszont nem a kormányt támogatja, hanem az országot, mi közük nekik a mi kormányunkhoz? Hihetetlen, mit be nem játszik ez az ember, mit meg nem enged magának. De hát ugye, még mielőtt teljesen felháborodnánk, jó ha eszünkbejut hogy népünk fele ezt elhiszi. Kicsit mint a vallás: ha valaki hívő, akkor aztán jöhetsz az észérvekkel, hiába!

KÜLFÖLD:

kiderült hogy a sör igazából fogyaszt - ennek nem tudok hitelt adni. Mindenesetre sajnálom, hogy az intelligens kis party-arc patkányokat használják erre a célra, kísérleteznek rajtuk, pedig ők biztosan nem értékelik, felteszem hogy visítanak és félnek. Eljön az idő amikor a patkányok nem tűrik tovább, és rajtunk fognak kísérletezni: halljuk majd amint azt mondja az egyik: és most eltávolítjuk a jobb kezet... és jön a fűrész, mi meg üvöltünk és ők láthatóan szarnak rá.

januártól EU-tagok a románok és bolgárok - britek, írek és németek pedig korlátozzák a munkavállalásukat.

szerda, október 25, 2006

BELFÖLD:

Fidesz összeesküvést sejt - állítólag pártutasításra tolták rá a tömeget a fideszre, hogy aztán rájuk kenjék a felelősséget. Én ezt nem tudom elhinni. Gergényi szerint a csőcselék akart elvegyülni az Astoriával, ezért a rendőrsorfal megállt a deákon, hogy ne tolják őket bele. Abban a pár percben, amíg sajnos odakeveredtem, láthattam, hogy a fideszesek hogyan indulnak meg a rendőrök felé.

itt a Fidesz-népszavazás - avagy: legyen-e rendőrség? visszahozzák-e az aranypénzt a forint helyett? stb. Vagyis ne a hozzáértők közgazdászok, hanem a 2 napja látott sötét massza döntsön olyan kérdésekről, aminek a nevét sem tudják rendesen kimondani (lásd: vizidíj).

"békés tüntetők" - rövid cikk arról, mi is volt ott.

Jönnek fel a gazdák Budapestre - traktoros verzió, szokásos. Nincs jobb dolguk.

Révész Máriusz fidesszóvivő - fejbelőtték, megverték a rendőrök, kibelezték, tökmindegy, nem érdekel.

HVG videók 1 2 3

kedd, október 24, 2006

RENDKÍVÜLI ESEMÉNY!!!
(egy az egybe átmásolva az Indexről)
Szarral kenték be a Fidesz újbudai irodáját
A Fidesz egyik XI. kerületi irodájának ajtaját szarral kenték be. Schneller Domonkos, a kerület egyik fideszes vezetoje, a Fidelitas budapesti elnöke arról tájékoztatta az Indexet, hogy most nem tudnak bemenni az irodába. A Fejér Lipót utcai iroda csak az egyik a Fidesz újbudai helyiségei közül. A rendorség már helyszínelt, most a fideszesek megpróbálják megtisztítani a bejáratot.
szégyen! - Hosszan taglalhatnám a tegnapi eseményeket, de nem fogom, mert a hideg kiráz tőle, és mert most nincs is sok időm. Ehelyett csak véleményem és a linkek.
Úgy gondolom, Orbán Viktor kegyeletsértést követett el, és azzal, hogy az irreális paranoiás hisztériát ilyen sikeresen ráhozta híveire, azt érte el, hogy 1956 hősi halottai forognak a sírjukban, hogy az ő forradalmukat így meggyalázzák, és hogy a részeg söpredék az ő harcukra hivatkozik, amikor a saját fészkébe szarik és a városunkat rombolja.
Undorító továbbá, hogy még az 56-os emlékmű avatásán sem tudta befogni a száját ez a szenny társaság, hogy a lánynak versét úgy kellett elmondania, hogy a háttérben ott volt a "Gyurcsány takarodj!".
És végül ország-világ előtt (és magunk előtt) szégyenkezhetünk, hogy egy soha meg nem ismételhető történelmi évfordulót nem voltunk képesek higgadtan megünnepelni.
Tehát:
Népszabadság képek
HVG képei (aki beindította a tankot, mert "56 van", az elmebeteg, mint ahogy úgy tűnik a fél ország az, és hosszú szanatóriumi kezelésre van szüksége)
Index képei
Fidesz (Deutsch Tamás) azzal jön, hogy "pártutasításra" történt a rendőri brutalitás, a békés tüntetőket megtámadták. Micsoda egy aljas szemét hazudozó társaság ez!!! (amúgy Gyurcsány erre fél perc alatt válaszolt: a rendőrséget nem kell utasítani, önállóan cselekszik és kötelessége cselekedni ha gáz van, ennyi)
Orbán mindent népszavazásra akar bocsátani, függetlenül attól, hogy engedi-e alkotmányunk. Mellesleg ebben annyi logika van, mintha általános iskolában a tanár megszavaztatná a gyerekekkel, legyen-e matek óra meg magyar óra.
HVG percről percre
Index percről percre
Index videó egy kettő három

hétfő, október 23, 2006

50 évvel ezelőtt Magyarországon szabadságharc volt. Embereket hurcoltak el, deportáltak, meggyilkoltak és megkínoztak, és iszonyúan megnehezítették az emberek életét. Ezért tört ki a forradalom. Az, hogy most az aktuálpolitika kicsinyes okokból megkárosítja 1956 emlékét, nem változtat azon, ami akkor megtörtént.
50 éve volt 1956 október 23.-a.

"Az embert az önbecsülés és a humor tartja életben." - Göncz Árpád

vasárnap, október 22, 2006

BELFÖLD:

Köztársasági Érdemrendet osztottak ma, megvolt a szokásos "nem fogok kezet" szitu - Debreczeni József mikor Orbánról írt és utána díjat kapott volna a szociktól, nem fogadta el, mert azt hinnék az emberek, lefizették őt a szocik. Akik ma nem fogtak kezet Gyurcsánnyal, azoknak azért kellett a hírnév meg a pénz, de jól megmutatták, nem fogtak kezet. Ez pedig a ceremónia része és magát a ceremóniát gyalázza meg azzal hogy nem fog kezet. Gusztustalan, gerinctelen dolognak tartom.

K. téri söpredék csodálatos kalandjai - Amikor arra mennek a vendégek, belökik a hangos zenét tiltakozásképpen, meg megy ugye a híres "monnyon le!" meg a "nem kell vizidíj!".


KÜLFÖLD:

Meghalt egy bázisugró - Ezek az arcok tartalékernyő nélkül ugranak különböző magas helyekről. Egy ejtőernyős spantól hallottam, hogy ezek az ernyők sokkal biztosabbak mint akár mindkét ernyő együtt a szokásos ejtőernyőzésnél. Mindenesetre emberünknek nem nyílt ki az ernyője, pontosabban túl későn, így neki annyi. Különösen nem kell sajnálni, ez adja a sport izgalmát, hogy életveszélyes. De amúgy biztos jó lehet, egy kis adrenalindömping.