szombat, október 07, 2006

BELFÖLD:

Elmaradt az apokalipszis. Orbán lightos beszédet mondott, és állítólag kellemes volt a hangulat, sok normális figura. Mostantól mindig kinn lesznek, de véleményem szerint ha még pár napot kibírnak, utána már biztosan konszolidálódik a dolog és nem lesz csata. Ráadásul most már Orbán is reformban gondolkozik. Egyszóval: van esély rá, hogy helyreáll az ország. Bár vannak a Kossuth téren, akik arra szólítanak fel, hogy aki fontos küzintézményben dolgozik, az hátráltassa a munkát, hogy szívjon az ország és a szocik..
HVG térkép, nagyon jó: hányan férnek el a téren?
Interjú Orbánnal.
Gyurcsány bizalmat kapott, bár ez csak ceremónia. Kuncze viszont profi beszédet mondott.
A tüntetés főszervezője szerint jelkép legyen az árpádsávos zászló. Ezenkívül be akarnak rendezkedni télire (jön a hideg és hazakotródnak hamarosan). És a fullbeteg: okt. 23.-ára az volt a terv, hogy a téren virágokkal díszítenek fel egy szovjet tankot. Na, hát a tüntetők nem hagyják magukat, majd ők fegyveresen ellenállnak (a megemlékezésnek) ha kell. Tegyék, és küldjük rájuk a hadsereget, aztán mehet a furkósbot vs. M4 géppisztoly!

Amilyen hitvány társaság a HírTV, értenek hozzá, hogy akárcsak Nyugaton szokás, ott legyenek, ahol kell. És meg kell hagyni, ez jó jel. Rengeteg kurrens politikai videó itt.

KÜLFÖLD:

Mai betegagyú történet, nem is részletezem, de talán valakit érdekel. Csak a szokásos érthetetlen aggresszió, ami hírré teszi az ilyesmit.

Dán szélsőjobb Mohamed-gúnyoló versenyét a közszolgálati TV leközölte. Olaj a tűzre.

Amcsik szeptember 11 filmet készítettek: nyál, giccs, belassítások, hősiesség, individualizmus, Nicholas Cage, röviden fogalmazva gyomorforgató undor, hogyan képesek saját nemzeti katasztrófájukat is egy ilyen mocsok filmmé alakítani. Nézd meg az előzetesét, az mindent elárul (különös tekintettel a részre, ahol Cage belebámul a kamerába minősíthetetlen arccal).

LINKEK:

Idegen szavak internetes szótára.

FILMDÍCSÉRET:

Tegnap néztem meg a Silent Hill című horrort, ímmár másodszorra. A zene teljesen eltalált, a hangulat utánozhatatlan. Az az érzés, mint a rémálom, ahol futnál de nem haladsz, ahol kiáltanál de nem jön ki hang a torkodon. A rémálom szürreális világa filmen, nem semmi vállalkozás. Le a kalappal!

RÖGTÖNÍTÉLŐ POLITIKAI DÍJAZÁS:

Hazánk legjobb fej politikusának az Göncz Árpádot tartom. Börtönben volt rengeteget, könyveket írt, fordított (pl. Gyűrűk Ura). Legmélyebb tiszteletem Árpi bácsinak.

péntek, október 06, 2006

A szitutól függően lehet, hogy ma még írok valamit.

BELFÖLD:

Bizalmi szavazásról vicces kis Marabu karikatúra.

Nyomulnak Kossuth térre a traktoros parasztok.
Rendőrök viszont lekapcsolták Budaházy-t, gondolom hogy ne legyen vele gond.

Orbánék valamilyen számomra nem világos lépéssel érték el, hogy most 17 milliárdba kerüljön az államnak egy ferihegyi per.

Orbán eddig azzal jött, hogy előre kell menekülni, adót csökkenteni. Most már váltott: mégis inkább adó kell, de ő ezt reformalapnak nevezné, és valami fura nemzeti megújulási akaratra építené az egészet.

Kuncze: nincs válság, de lesz, ha Orbán így folytatja tovább.
Öreg Kuncze nagy arc.

KÜLFÖLD:

Hugo Chávez beszédében sajnálta, hogy nem ismerkedhetett meg az elhunyt Noam Chomsky-val, aki viszont él és virul, nem halt meg, de könyvéből azonnal bestseller lett. Vicces történet...

LÉTFONTOSSÁGÚ KÖZLEMÉNY AZ ÉRDEKELTEKNEK!!!:

"A családi hagyományoknál nincs szebb a világon. Kivéve, ha ezek a hagyományok ártatlan utazók feldarabolásával, széttépésével, megnyúzásával és élve felzabálásával függenek össze."
AVAGY
USA-ban ma, nálunk nov. 23.-án jelenik meg mozikban:
The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning !!!
Nem kell többet mondani, végre egy jó hír. Ajánlom is ezt valakinek, az tudni fogja, hogy ez neki szól. Természetesen nov. 23 előtt látni kell, bár lehet, hogy moziban az igazi.
Előzetes itt, quicktime-ra. Ha nem megy, végig kell néznünk a retek reklámot.
Még egy jelenet itt.

csütörtök, október 05, 2006

Holnap kezdetét veszi a "hugyszagú forradalom"!
BELFÖLD:

Miért is kell patikaliberalizáció? Ebben az interjúban van pár érdekes válasz, jól hangzik.

Holnap lesz a Kossuth-téri fideszpankráció, holnap ugrik a majom a vízbe. Lehet, hogy komoly zavargások lesznek.
Kossuth tériek amúgy okt. 23-ig szándékoznak a Parlament előtt tolongani. Van rá esély, hogy nemzeti szabadságharcunk ötvenéves évfordulóját magunkat szemenköpő, populista hazugságok által utcára hívott csőcselék lázongásával fogjuk megünnepelni. Szerintem ez szégyen.

KÜLFÖLD:

Oroszok és amcsik nem értékelik Észak-Kórea tervezett atomkísérletét, Kínát viszont nem zavarja különösképpen.

ÉRDEKESSÉG 1:

Hazánk szélsőjobbosai közül sokan felnéznek Hitlerre, és tán azt hiszik, a diktátor egyenlő félnek tekintette a magyarokat.
Adolf Hitler sokat tanult Paul de Lagarde német konzervatív gondolkodó írásaiból. Könyvtárában több könyv is van tőle, melyben Hitler egyertértően húzta alá a következő állításokat, melyek a magyarokra vonatkoztak:
"E tehetségtelen nép a kelták nyomán fog a Kárpát-medencéből eltűnni."
"A magyarok a szellemi élet terén sohasem alkottak semmit."
"A magyarok, a csehek és az Ausztria jogara alatt élő hasonló nemzetiségek terhet jelentenek a történelem számára."
Nyilvánvaló tehát, hogy Hitler hosszútávú sikereit követően nekünk is a szolgaság vagy kiírtás jutott volna. [Prizt Pál: Pax Germanica- német elképzelések Európa jövőjéről a második világháborúban]

ÉRDEKESSÉG 2:

A méheknek horgos fullánkja van, melyet képtelenek kihúzni, ezért halnak bele a csípésbe. 9 hétig élnek.
Ezzel szemben a méhkirálynő fullánkja nem horgos, vagyis többször felhasználható. A királynő 15 évig él.

kedd, október 03, 2006

Mikor elkezdtem ezt az oldalt, nem akartam hazai belpolitikába bonyolodni. De odáig fajult a helyzet, hogy nem tehetem meg, hogy nem írok róla, és azt sem, hogy semlegesen viszonyuljak hozzá. Ez talán már feltűnt. Ezúton figyelmeztetek mindenkit, hogy az oldal politikailag távolról sem semleges.

BELFÖLD:

Gyurcsány bizalmi szavazást kér a Parlamentben. A Fidesz nem vesz részt (hogy aztán mondhassák, hogy érvénytelen). Orbán ehelyett 72 órát ad a kormánynak Gyurcsány buktatására, utána, pénteken, utcára hívja a tömeget, a Kossuth térre, ahol népakarat meg tömegmegmozdulás stb. És amíg Gy. le nem mond, ismételni akarja.
Helyben vagyunk. Pénteken lehet, megborul az ország. Talán mégsem, ki tudja. Kérdés, hogy ha a tömeg adrenalinszintje eléri a kellő mértéket, és majomhorda szintű rombolásba kezd, Orbán majd az élükre áll? Esetleg kamu-csitítással legitimálja magát?
Van erről egy véleményem, de nem írom le, mert túlságosan brutális.
Kossuth tér bolond videó itt. Én még nem láttam mert nem működik a nemvágom, így nem tudom kommentálni.

HVG elemzés: mit kell elérnie hazánknak EU ügyben: jó kis ábrákkal.

KÜLFÖLD:

Észak-Kórea atomkísérletet fog csinálni.

LINKEK:

Egyre több letölthető magyar szinkronos rajzfilm (régiek is) itt.

Photoshoppal összekevert festmények, jópofa némelyik. G.-nek ajánlom ezt itt, Giger vs. hálaadás ünnepi pulyka.

hétfő, október 02, 2006

BELFÖLD:

Hát lezajlott a választás. Gondolom akit érdekel, követte, így most csak pár lényegi adatot teszek közzé: polgármesterek, képviselőtestületek, közgyűlések eredményei, valamint Budapest kerületei beszínezve.
Nagyon röviden, a mondandóm:
1. Leghőbben ajánlom Debreczeni cikkét, tegnap elolvastam, szépen leírja, mit is művel Orbán és brigádja. Ha valaki elolvassa, nem fog meglepődni azon, amit a hírekben lát, és amit Orbán szájából hall. Nem tudom jobban hangsúlyozni, tessenek elolvasni!!!
2. Tarlós szánalmas alak. Beszédében kitért minden kis bulvárlap kritikájra, és hogy ő most de megmutatta! Hogy a kis bunkó Tarlós most de rossz éjszakát okozott Demszky-nek. És nem gratulált a nyertesnek.
3. Sólyom beszéde nem ceremónia, hanem elfogult politizálás, és ezt undorítónak tartom. (szöveg itt)
4. Viktor hergeli a népet, vért akar. Nyert az igazság, vesztett a hazugság. (Lásd! Debreczeni cikk erről) Gyurcsány ne merjen szembeszállni a népakarattal.
5. Kossuth tériek okt. 23.-át azzal akarják meggyalázni, hogy akkor "elsöprik a kormányt", mindenkit a fővárosba hívnak, parasztba, retkes huligánba. A békés tünetés kezd annyira békés lenni, hogy napalmot.

KÜLFÖLD:

Szaudi Arábia 800 kilóméteres falat húz iraki határához, 2008-ra kész lesz. Mint a Berlini Fal.
Tudni kell azonban, hogy nem a szaudi "nép" akarja ezt. A szaudikat amerikaiak által támogatott (70-es évek egyezménye óta, kedvező olajárakért) diktátorok uralják, akiket így a népnek nincs lehetősége lenyomni. Így válik érthetővé, hogy miért az amúgy USA-párti ország polgárai repültek bele a két toronyba: úgy vélték, ha USA elvérzik majd a Közel-Keleten, magára hagyja diktátoraikat, és ők megszabadulhatnak tőlük.
(Ezzel nagyon röviden és leegyszerűsítve táltaltam ennek az angol nyelvű cikknek a tartalmát.)
Tehát ugyanez a bábkormány építi most a falat, és ezért van, hogy az iraki kormány örül neki.

vasárnap, október 01, 2006

BELFÖLD:

Tegnap éjjel kb. 70-en maradtak a Kossuth téri kulturális(?!) rendezvényen. Biztos forrásból hallottam, hogy a K. téri metrómegállóból feljövet orrfacsaró hugy és szarszag fogad.

KÜLFÖLD:

Amerikai orvosok perelik a Burger Kinget és McDonalds-tot, mert rákkeltő anyagot találtak a sült csirkében.
Dalai Láma 2 éve megkérte az amcsikat, hogy ne nyomják be a Kentucky Fried Chicken-t Tibetbe, ugyanis nem akarnak kínzottcsirkét enni. KFC persze nyomul így is, mit érdekli őket. Mint a vírus.
18 vizsgált országból mi megyünk a legkevésbé gyorsétterembe, 35%-unk. Örvendetes; undorító, igénytelen, hányáskapitalista egy műfaj a McDonalds. Finom a kaja persze, egészségtelen és zsíros, azért finom. Csak a WC-jét szoktam használni, arra jó.

Sötétnek tűnő cseh lány lett a világ szépe, véleményem szerint kissé disznoid arca van.