vasárnap, július 30, 2006

Holnap lehúzok a Balcsira max. egy hétig. Értelemszerűen az oldal addig nem fog frissülni. Tessék nézni a képeket, aláírni a vendégkönyvet (mindkettő jobb oldalt) és olvasgatni az eddigieket. Mire visszajövök, vagy bevonul az ENSZ Libanonba vagy folytatódik a vérengzés.

HÍREK:

Ma azt hallottam hogy szeptembertől eltörlődik a diákkedvezmény MÁV-ra, kivéve annak aki suliba megy vele. Nagy gáz, nem is tartom okésnak, hogy pár ezret kelljen fizetni a legendásan mocsok MÁV vonatutazásokra. Itt nincs link, mert ezt csak hallottam, de tájékozott és megbízható forrásból.

Mintha vége lenne a kánikulának.

A kuvaiti emír nagy mennyiségű pénzt küld Libanonnak újjáépítésre, valamint az ott dolgozó vöröskereszteseknek. Korrekt.
Izrael viszont kinyírt többek közt 37 libanoni gyereket egy 2 óráig tartó bombázás során. Az arabok, az ENSZ, az EU, a Pápa, sőt még az amcsik is azonnali tűzszünetet követelnek, de Izraelnek még 2 hétre(!) van szüksége.
Libanon így meg így néz ki, a padló pedig ilyen (össze kép itt).

Sorra romlanak el a Combino villamosok.

Kadirov, az oroszpárti csecsen elnök nem is olyan gázos: politikai (nem fegyveres) erőkkel küzd a függetlenségért, már saját alkotmányuk is van, megkezdték az olajipar beindítását, szóval meglehet, hogy konszolidálódik a helyzet pár éven belül. A szomszédos Dagesztánban viszont csak most kezdődik a brutalitás.

Ez a helyzet. Ha visszajöttem, folytatom.