szerda, november 01, 2006

Most írok, utána legközelebb csak pár nap múlva, ugyanis lelépek egy ideig északra.

BELFÖLD:

folytatódik a tünetés-láz - mindenki hozzon gázálarcot, stb. Aranybulla Polgári Engedetlenségi Kör? Mi ez a vicc? Hol marad az Árpád Fiai Alkotmányozó Bizottság, meg a Nagy Turul Reform, meg a Benedek Elek Versenyképességi Hivatal? Röhej az egész, majd jön a brutális hideg, aztán lesz ott hazakotródás visítva.

Aba Botond léléptetik - Tegnap láttam Híradóban hogy Tarlós még nem tud dönteni, melyik fidesz-taktikát vesse be, gondolom felső utasításra vár. A "monnyon le" jól bevált módszer, de történetesen a Demszky akarja lemondatni Abát, liberálissal egyetérteni meg cinkes dolog...

magyar találmány - Rubik Ernő egy diákja találta fel az új formát.

Orbán full megbolondult, vége - Múltkor ugye azt kérte az EU-tól, vonja meg a segítségnyújtást a komcsi kormánynak. Felelősségre vonták, hogy az ország támogatását akarja tán megszüntetni. Természetesen nem tisztázta, mint értett ezen, hanem kitért és vagdalkozott, ahogy szokott, és kissé őrült eszelős fejet vágott ehhez. Valami ilyesmi volt az érvelés: na, most magyarázzam meg azt amit nem is én mondtam [nem szó szerint mondta, mindig ezzel jön], na látják ez a kommunista taktika, komcsik, posztkomcsik, komcsik..!

KÜLFÖLD:

EU is ráparázott a terrorra - hétfőtől nem lehet folyadékot felvinni a gépekre. Ha szomjas vagy, dögölj meg, gondolom.

Kínában szigorították a halálbüntetést - Ugyanis túl sokan kritizálták már őket, hogy falsra végeznek ki embereket. Volt kis mobil halálkocsi, kivetítőkkel, dokival, bíróval. Egy hentest kivégeztek, amiért megölt valakit. Később az áldozat előkerült, élve. Másik arc jól járt, az csak 11et ült a felesége meggyilkolása miatt, aki szintén élt. Hentes barátunk szerveit azóta gazdag nyugati vevők használják, mint erről régebbben írtam.

LINKEK:

Budapest légszennyezettség kerületenként

Szalacsihóz hasonló figurák tömkelege, rendbeszedve, lekapható videók

nagy poén poszterek a városban, különösen jó a Gergényizés

kedd, október 31, 2006

BELFÖLD:

NOD32 - ez a vírusírtó a leggyakoribb letöltés. Nekem is ez van, általában nincs vele gond, jó cucc.

Fidesz-népszavazás statisztika - vagyis még aki nem politizál, az is elveti az ötletet, aki kormánypárti az teljesen, a fideszeseknek meg persze tetszik, bár ott sem mindenkinek.
Itt egy másik statisztika - 5 milliárdba kerülne ez a szar?

Orbán kitiltja a globalizmust - egy cikk arról, mit össze nem hazudozik ez az ember vagy hogy mennyire nem tudja, hogy működik a gazdaság. És sajnos Fábry, legyen bármekkora arc, támogatja a dolgot.

Szidják a cigányvajdát - Tegnap országos cigányvajdát avattak, de csak pár százan jelentek meg. Mára a cigány szervezetek szidják, hogy mi közük ehhez az önjelölt gyökérhez, és hogy kisebb dolguk is nagyobb annál mint hogy királyt válasszanak.

Demszky-interjú - főleg a traktorokról, de nem csak. Index interjúja, látszik is a kérdéseken, kap rendesen a csávó. Kétszer is kitér a kérdés elől, hogy ő fél-e a traktoroktól. Bennem nem félelmet kelt a traktor, csak röhejesnek tartom. A traktor lassú- ha el akarnak vele ütni, jó eséllyel körbefutom, felmászok rá, aztán hagyjuk is. A láncfűrész-gyártók tüntetése ilyen szempontból paráztatósabb lenne.
és a reakció - többek közt arról szól, hogy Kuncze lelépésével az SZDSZ-nek vége. Kár, nem lesz kire szavaznom. A Zöld Párt vicc. Jobboldalt hagyjuk- MDF mellett tán lenne érv, ha nem is sok, sőt!, de a "húsz év sitt a marihuána fogyasztónak" kijelentésük magáért beszélt, marad a szoci, az meg nem az a szimpatikus, lássuk be- nem a hazudozás ármánykodás, szarom én le- csak nem mernek belefogni semmi komolyba. Munkáspárt, marad az?? Humanista Párt jól hangzik, de az anti-atomenergia zöldpárti dumájuk korlátoltságra vall, talán inkább olajat égessünk, vagy mi?
A MEGOLDÁS TEHÁT: el kell menni Göncz Árpi bácsit megkérni, jelölje ki az új parlament tagjait.

sűrűsödik az éjszakai BKV - gyakoribb lesz a körúti éjszakai busz (a 6É)

KÜLFÖLD:

Hova lettek az amcsik fegyverei? - az Irakba vitt fegyvereik huszonötöd része nem vágni hova lett. Megmondom, az történt mint az orosz fegyverekkel Csecsenföldön: a közkatonák eladták őket, igen jó pénzért, az ellenségnek- na jó, biztos azt hitték, ezzel majd a lázadókat verik le az irakiak.

Castro videó! - tény ami tény, beszél az öreg, és mozgatja a kezeit, bár az a "bemelegítés" amit az elején művel, kicsit nyomasztó.

hétfő, október 30, 2006

Meghaladta az 1000-et a lapszámláló! Ez nem azt jelenti hogy ezer különböző ember néztem meg, hanem azt, hogy ezerszer hozták be az oldalt, nem számítva engem és nem számítva az egy órán belüli egynél több megnézést. Emellett feltoltam a statgépre a dolgot, ott van az ikon ha valakit érdekel, nem tudom mit hogyan mér, nem is mozgat.

BELFÖLD:

nov4-én több helyen is tüntetnek - ahelyett hogy rendbeszednék pl. az egészségügyet, méghozzá kurva gyorsan, megy a szarakodás meg a monnyon le, közben emberek meghalnak a rossz ellátás miatt! Mi ez a vicc?!

marad az orvosi titoktartás! - rendőrök kikérték a kórházban ápolt 23.-aiak összes adatát, hogy megtudják ki a tüntető. Ez így szembemegy az orvosi titoktartással, mint amikor az intenzíven gyógyuló túladagolt drogos adatait a jófej doki már adja is ki, hogy ha kikerül, menjen is a sittre. Mindenesetre ezúttal a Péterfy kórház nem adta ki az adatokat.

dán beruházás legtrébb megyénkbe - Szabolcs megyébe tolják a többszázmillás gyógyszer-segédeszköz gyárat. Országunk északkeleti részén akkora a nyomor hogy az hihetetlen. Egy ilyen beruházás munkahelyeket ad, és pénzt az országnak.

KÜLFÖLD:

vodkavita az EU-ban - törvénnyel akarják korlátozni, miből készülhet EU-ban vodka: igen ám, de van aki szerint gabona/krumpli, mások szerint cukor, megint mások szerint mindegy. Vodkajogászok világméretű harca zajlik.

mi is van Bagdadban (angolul) - síiták és szunniták gyilkolásszák egymást. De nem ám csata vagy gerillaharc: ma pl. a kajáért sorban álló munkanélkülieket robbantották fel.

vasárnap, október 29, 2006

BELFÖLD:

nem tüntethet a Lelkiismeret '88 - a romániai falurombolások elleni budapesti tiltakozásra emlékeztet az azóta teljesen elkorcsosult szervezet neve. Mondhatnám hogy anti-legalizációs, démonizáló, paranoiás, antiszemita, szélsőjobbos, de ennek ellenére ártalmatlan társaság: csupa nyugdíjas, aki már régen megbolondult, és azóta a felháborodás és a gyűlöletkeltés a lételeme. A maga módján vicces, hiányoznak is kicsit a Kendermag tüntetésekről.

fotóriporter '56-ra emlékszik - és egy kép az ÁVÓsról, akit kivégeztek, és aztán is beleszúrta a kést akinek rossz emlékei voltak

jelenlegi pártpreferenciák - vezet a Fidesz, nem meglepő. De szeptember óta kicsit feljöttek a szocik, talán mert a fidesz lejáratja magát. De hozzá kell tenni, hogy a szonda ipsos baloldali. Ettől még ugyanolyan pontosak az eredményeik, de az emberek lehet úgy szavaznak, hogy tudják minek "örülne" a kérdező.

tajbolond szélsőjobb népgyűlése - KÉPEK - ópusztaszeri parlament, lóval járnak a képviselők stb., vicc, nem foglalkozom vele túlságosan, ennyi erővel az említett Lelkiismeret '88 követeléseit is leírhatnám, de minek?

KÜLFÖLD:

közeleg a fordulópont Irakban - állítólag nem amcsi bábfigura hanem csak amcsibarát az új iraki elnök. Az amcsik naponta halnak meg a robbantásokban, és most felgyorsítják a kivonulást (visítva menekülést). Persze előtte még megvárják míg megerősödik az iraki hadsereg. De lehet nem, lehet elég lesz amíg valami alakul, és eltűntek. Nem nyertek, nincs demokrácia és konszolidáció, az világos. Utalva a New York Times-ban tavaly ősszel megjelent Mark Danner cikkre, ez tökéletesen beleillik az öreg bin terveibe: robbant, jönnek az amcsik, úgymaradnak az amcsik, lelépnek az amcsik- és most jön majd az, hogy a vézna kis iraki hadsereget leverik a felkelők, aztán meglátjuk, mi lesz ott.

LINKEK:

megy a mozi, repdesnek a színes golyók, szól a zene, jópofa kis flash

yoda hátizsák!

hópehely nagyítás - valahogy elhűtik, és elektromikroszkóppal fényképezik, nagy poén

na és ez a kihagyhatatlan! - bármit bármire át lehet alakítani, feltöltöd, aztán leszeded az újat. quicktime-ról avi-ra, doc-ról pdf-re, bármi, minden, kipróbáltam: quicktime filmemről avi-ban már eltűntek a rossz felbontás miatti kockák!