szerda, december 06, 2006

Mi ez odakinn, Dark City? Hol a napsütés?
Amúgy ha valaki forintot akar váltani dollárra, azt most célszerű megtenni: 191-nél úgy tűnik megáll. Majd ha egyszer megint felmegy 300-ra, akkor másfélszer annyit ér a pénzünk.

BELFÖLD:

Kormányzati negyed - A dolog kissé átláthatatlan. Minden kormány akart csinálni, és most tényleg csinálnak. Állítólag spórolnak vele, mert olcsóbb egy lakatni a górékat, mint ahol most laknak. Én azért pártolom (és tudom, hogy ez nem érv), mert szívesen mászkálnék arra, nézném meg, milyen a hangulat, hiszen új városrész épül a közelben.

!!!!!
Schengen - 2008-tól szabadon mozoghatunk Európában, semmiféle határellenőrzés nem lesz, még személyi sem kell. Az ún. schengeni határok.
!!!!!

ismét felkavarodott az iszap - Tegnap a kettős állampolgárság szavazásra emlékezve ismét utcára vonult a beszűkült agyú koszos söpredék. Követelték a "politikai foglyok" (mármint akik autókat gyújtogattak, macskaköveket dobáltak) szabadon engedését. Véleményemet jól tükrözi:
"ellentétes irányban elhaladó autósok többsége szidta a kormányellenes tüntetőket, néhányan leköpték a rendőrségi sorfallal biztosított, vonuló embereket".
Cipőzés kell ide meg vascső, a szélsőjobb nem érdemel jobbat.

KÜLFÖLD:

egymás agyát ették a neandervölgyiek - hát igen, voltak nehéz idők. De még így is néha hiányzik az az idő, amikor a hatalmas, végtelen vadonban lehetett mászkálni, és az ember kurvára örült, ha mammuthúst sütögethetett a tűz mellett a spanokkal. Akkor még nem volt semmi abból, ami ma idegesít minket: ahol most vagyunk, hatalmas erdők voltak. Az egyetlen dolog, ami zavarhatott, az annak a lehetősége, hogy álmunkból felkelve észrevesszük, hogy egy farkas eszi az arcunkat.

!! holdbázis - a Hold sarkvidékére kutatóbázis épül a 2020-as években. Jó dolog az, lehet odamenni pár évre mondjuk szakácsnak, biztosan felejthetetlen élmény.