vasárnap, november 26, 2006

Litvinyenko nem sokkal halála előtt.

Hát, tegnap sem írtam, mert harmadnapos voltam. De most itt jön, ha nem is nagyon sok.

BELFÖLD:

Orbán alulról építkező országot akar - Vagyis ne az állam, hanem az önkormányzatok dönthessenek a saját jövőjükről. Átfogalmazva: ők kapják a pénzt. Ez amúgy nem tűnik falsnak, de kilóg a lóláb, nem kell sokat gondolkodni: tekintve hogy a Fidesz nyerte az önkorm. választásokat, ez azt jelentené, hogy jó sok pénzt kaphatnának megerősödésre, vagy szimplán csak lenyelnék a pénzt, egyre megy. Újabb ócska, átlátszó taktika minden egyes nap.

VI. ker. fideszes képviselője égeti magát - SS tiszti egyenruhában fényképeztette magát, mert nem vágta, hogy ez lehet, hogy gáz. Utána azzal védekezett, hogy ő szovjet ruhákban is fényképezkedett. Vagyis a védelem: nem vagyok náci, csak debil, nyugi!

Videó a Szolidaritás Éjszakájáról (hajléktalanvirrasztás) - van egy-két visszataszító alak a felvételen, tény. Viszont: pár napja dumáltam vagy fél órát egy csövessel, és mivel várnom kellett úgyis valakire, kérdezgettem hogy hogy került ebbe az állapotba. Hát minden oké volt, dolgozott, gyereke, családja volt, aztán a 17 éves gyereke meghalt autóbalesetben, felesége elhagyta, a lakásból pedig kilakoltatták, így 9 éve utcán él. Teljesen normálisnak és értelmesnek tűnt, csak kapott az élettől egy hirtelen sorozatot, ami túl sok volt.
Valószínű, hogy sok ilyen van a csövesek között, ha nem is mind, és ezeken az arcokon tényleg nem ártana valahogy segíteni, nem?

Tegnap is gyökérlázadás volt - lehet pont a WC-n ültem mikor megtörtént az Igazi Rendszerváltás??
El kell távolítani a "maoista úri népet". Itt képek is vannak meg cikk.
Lehetne csinálni a valóságshow-t, simán megüti a Győzike szintet (ill. Szalacsi Sándor).

370 grammos újszülött - és egy éve él. Hat hónaposan született meg. Én sem voltam sok, de azért 4 deka az kemény!! Jó egészséget a gyereknek!

KÜLFÖLD:

Amcsi paranoiás megkattanás - most már saját polgáraik is csak útlevéllel mehetnek be az országba. Januártól.

Jövőkutatási konferencia - "szakértők" szerint agyba ültetett chipek lesznek, mint a Mátrix. A jövőkutató legalább akkora szakértő, mint a túlélés-szakértő, aki a lezuhant gép egyetlen, családját frissen elvesztett túlélőjéhez odarohan, hogy milyen érzés túlélni? (láttam egyszer ilyet TV-ben)

sakk - Kramnyik (orosz) kiállt sakkprogram (Deep Fritz) ellen. Sakkprogramokat brutálisan nehéz megverni, és a legjobb sakkozóknak komoly lelki problémát okozott, hogy a gép sorra elveri őket. Kaszparov is így járt, pedig ő a világelső. Mindenesetre ha az orosz nyer, 200 milliót kap.

!! OROSZ MÓDSZER - Putyinék brutálisan mészárolták le a csecseneket. Anna Politovszkaja bírálta Putyint, és filmet forgatott arról, mit is művelnek ott a csecsenekkel. Anna halott. A volt KGB-tiszt, Alekszandr Litvinyenko a nő halálát akarta kivizsgálni. Megmérgezték rádióaktív anyagokkal Angliában (!), ami nem olyan gyorsan ölte meg hogy azonnal meghaljon, hanem lassan, mintha rákos lenne, de így is rájöttek. 42 évesen az ember úgy nézett ki mint egy élőhalott. Pár napja közölte, biztosan jó úton járt, ha már megmérgezték. Most pedig vége.