csütörtök, november 30, 2006

Kis fotós trükkel: Lenin kosarazik.


BELFÖLD:

Csesznek bringautakkal foglalkozni - HVG cikk. Jó hogy a média felkapta a dolgot, ez gyakorlatilag az egyetlen esély, különben hiába megy oda párezer ember reklamálni, hogy hol a támogatás amit ígértek.

benzinkutas gyógyszerek - lesz maximum ár, azon belül majd versengenek.

okt.23 könnygáz általi halál - 300 ezres temetkezési segélyt kapott az arc, akinek 14 éves lánya meghalt a rendőri könnygáztól.
Kiderült, hogy a lánya nem is halt meg, semmi baja. Emberünk már el is tűnt. Keresik, csalásért perelik. Kabaré.

!!! hogy megértsük a kórházreformot - Nem nagyon akarom még bírálni, mert lehet, hogy úgysem lehet ilyet fájdalommentesen végrehajtani. Mindenesetre két dolog tűnik kissé gázosnak: az ágyleépítéssel hazaküldenek sok olyat is, akit nem kéne, ezenkívül ha 50km-t kell mentőben utazni a kórházig, addig simán meghal az ember.
Még több sokkolás: tegnap hemofíliás (nem alvad a vérük) arcok beszéltek híradóban, hogy nincs elég gyógyszerük, és orvosuk mondta hogy mivel államilag nem rendeltek eleget, most csak akkor vegye be, ha kurvára fáj már, ne akkor amikor kéne. Közölte az arc, hogy így spontán bevérzések lehetnek a testében, amitől lebénulnak a végtagok. Országos Egészségügyi Pénztár kifejezetten rosszindultúnak tűnő szóvivője erre reagált: a megelőzésre(??!) van elég gyógyszerük, és a sürgősségi eseteket is el tudják látni, úgyhogy nincs gond. Ezt a rohadt szöveget! Ez kb. mintha nem lenne lázcsillapító, de mondanák hogy nincs gond, mert kaphatsz vitamint a megelőzésre, és ha olyan lázas vagy hogy elvisz a mentő, akkor majd adnak.

KÜLFÖLD:

!! Dél-Koreában városi folyót csináltak - többsávos, városon áthaladó út helyére. Azért ez szép. Annak idején nálunk a mai Nagykörút helyén lett volna kanális, mint a hollandoknál. De nincs.

! Észak-Korea esete - Halál jó cikk a sztálinista feelingről, ami ott van. De jönnek a reformok is (úgy látszik, a kommunizmus ilyen: hamarabb kezd belecsusszanni a kapitalizmus, mint hogy a nagy egyenlőség meglenne).

Siemens haláltusa - Egész Európában egyre több korrupciós botrány. A többi nagyvállalat most meghúzza magát, hogy őket még nem kapták el.