péntek, november 17, 2006


Anno más volt még a helyzet: a képen Orbánnak gumibotot szorítanak torkára.

BELFÖLD:

román-magyar tárgyalás - januártól személyivel mehetünk Romániába. Nyílik a románok előtt a munkaerőpiacunk, bár nem teljesen. Amúgy nem kell tartani a románok beözönlésétől, mivel ha már EU, akkor inkább nyugatabbra mennek.

Orbán 6 év óta először szólal fel a költségvetési vitában - lehet hogy ismét parlamentarizmus lesz, de az is lehet, nemsokára jön valami újabb alattomos trükk.

beindult a Taxidermia című magyar film - amennyit tudok belőle, ultrabeteg sokkoló-gusztustalan. Gondolom azért megnézem valamikor, lehet hogy meg is bánom. Itt a film.

Százával nyomulnak ki a szabolcsiak Svédországba menedékjogért - Az volt a félreértés, hogy a menedékjog nem valami rugalmas szar, hanem egészen konkrét egyezmény: azok kaphatják meg, akiket ha hazaküldenének, ott jó eséllyel meghalnának, pl. politikai üldözöttek (mondjuk észak-kóreai liberálisok, otthon ugyanis kalapács, hegesztő). A gazdasági nehézség nem lehet indok. Meg is mondták a svédek igen kulturáltan: EU-n belülről nem valószínű hogy valaki menedékjogot kapjon. Haza is küldték mindet eddig.

KÜLFÖLD:

korrupcióbotrány a Siemens-nél - volt külön 20-30 milliárd euró csak a lefizetésekre. Jó pár arcot elfogtak, többek közt a nemrégig uralkodó főgórét is. A Siemens kijelentette, hogy ha neadjisten tényleg korrupció volt, úgy az illetők önállóan cselekedtek (vagyis saját fennmaradása érdekében a cég magukra hagyja őket). Lehet Combino-knál is volt valami, hm?