szerda, november 22, 2006

2002-es választásokbeli nosztalgia: SMS Orbán Viktortól. (lásd: Jézus szeret téged!)

BELFÖLD:

Orbán népszavazása - 3 kérdése el lett fogadva, lesz népszavazás, és több milliárd forintot húzunk le a WC-n. A kérdések a következők:
1. Maradjanak-e állami tulajdonban a kórházak? (jó a megfogalmazás, mert így rávágják hogy igen- ha úgy kérdeznék: privatizáljuk-e?, akkor is ugyanazok rávágnák az igent) Én a nemre tippelek, látjuk mit ér a szocialista kórházroncs, majd a cégek versengése beindítja. Amúgy erre a kérdésre már szavaztunk egyszer, a kettős állampolgárságnál, most szavazunk újra?
2. Ugye hogy ne privatizálják a gyógyszertárakat? (ugyan miért ne? majd ha fájdalomcsillapító kell, leugrasz a benzinkútba és veszel, ahelyett hogy a bezárt gyógyszertár ajtaja előtt kaparnád a betont)
3. Ugye hogy vidéken tanyán nem vágom mit csináljanak, de ide is igent kell szavazni ha szereted Viktort.
Azért vannak így megfogalmazva a kérdések, mert így egyszerű lesz a Fidesz "3 igen" kampánya, hogy a sok sötét paraszt tudja mit kell ikszelni. És ennek megfelelően jön majd az MSZP "3 nem" kampánya. Újabb milliárdok a semmire, aztán jöhet miatta a további nyomorgás.


!!! HVG kollekció: az elmúlt évek orosz titkosszolgálat-mérgezései - még mindig dívik a klasszikus módszer, bár igaz, kultúráltabb, mint a jégcsákány. Hirtelen allergiás sokk, szívroham, halálos ételmérgezés, és mindig azután, miután az oroszok hírnevének ártó bejelentésre készült?!

Na hoppá! Siemens korrupció a Satellit-TV-nél (ami azóta becsődölt)? - Idő kérdése (lenne?), és kiderülhet, a Combinokkal volt-e valami fals.

Új krokodilház az Állatkertben!!! - Menni kell megnézni! Képek itt. Demszky nyitotta meg. Kifelé vezető útján átadta a Budapestért díjat a tapírnak.

KÜLFÖLD:

Mexikó drogháborúja - Az USA úgy próbálja fékezni a Dél-Amerikából beáramló kokaint, hogy pénzeli a mexikói drogháborút, ami évente több áldozatot követel, mint az iraki háború. Ugyanúgy reménytelen és értelmetlen, mint az alkoholtilalom. Ráadásul Dél- és Közép-Amerikában nagy a szegénység, nem érdekli őket a kockázat, ha pénzhez lehet jutni. Mindenesetre elkapták az egyik vezért, Fransisco J. A. Felix-et, és ezért rengeteg rendőrfőnököt öltek meg bosszúból.

A fasiszta drogpolitika hazájában olvad a jég - USA 46%-a támogatja a marihuána legalizálását. Ennek megfelelően a képviselői választásokkal egyidejűleg tartott, ezzek kapcsolatos népszavazáson is hasonló eredmények születtek: 40-44% legalizált volna (így hát sajnos még pont nem sikerült).
Nevada: 44% támogatja. (Colorado: 40%)

Demokrácia-index - Legtökéletesebb demokrácia a svéd, élbolyban az izlandi, holland, norvég, dán. Mi magyarok a szlovákokkal, lengyelekkel és a balti államokkal együtt a tökéletlen demokrácia kategóriába estünk.


Malmö-i menekülthullámról egy videó - elhiszem, hogy szar a helyzet itthon, de a menekült státuszt nem gondolhatták komolyan. (felhívnám a figyelmet a motel-ről szóló okfejtés igen csúnya elszólására) Én is kérek politikai üldözötti státuszt (kerget a Fidesz), kimenekülök Amszterdamba, kérem is a holland állami támogatást az ottani megélhetésemhez.